Musikrelaterat

Vi kan börja med att diskutera charmen med musik som nu känns nostalgisk. Var i onsdags på en liten road-trip med Fanny och Emilia. De gamla plattorna dominerade färden. Backstreet Boys, Five, Hanson och Spice Girls är verkligen rätt i tiden och låttexterna satt där de skulle

"... I know it's crazy but it's true.."

Ungefär samma klass som på min och Louise egenkomponerade låttext "You're the biff". (Sorgligt nog har en melodi aldrig komponerats till texten. Därför har den aldrig givits ut. Denna godbit finns även bara i ett ex och värderas därför högt av dess ursprungliga ägare. Räknar med att tjäna storkovan en vacker dag.)


Personligen var jag ett löjligt stort fan av Spice Girls. Jag var vansinnig på min mamma för att hon inte lät mig åka och se konserten i Sthlm som ägde rum under deras storhetstid. Det smärtar mig än idag. Hade jag haft samma passion idag hade jag sannerligen hakat på den aktuella turnén.


Vad jag minns var Backstreet Boys-hysterin större i Mölnlycke än den för Spice Girls. Pushover som man var hängde man på trenden med att byta bilder på idolerna. Tidningen Okej var en guldgruva om man ville dekorera väggarna med coola posters. Dessutom fick man höra allt skvaller om vem av bröderna Hanson som var upptagen osv.


När man kom upp i åldern något blev vevet, eller kanske ravet och technon trendigare. Själva kickers-eran inträffade väl någon gång när jag gick i sexan - sjuan. Buffalo, Rollergirl och Tommy Hilfiger-tröjor var hett på marknaden. För att inte tala om Savann-byxorna. Har idag dock upptäckt det fina med Rollergirl. Även Alice Deejay imponerar stort med härligt beat. Back in my life med fröken Deejay är en grymt bra bit. Minns att den personliga favoriten med samma dam var Better off alone. Går inte av för hackor.


Det var i slutet av sjuan jag upptäckte Blink 182, och så småningom hittade den "riktiga musiken". Därmed inte sagt att bas, elektroniska ljud och det monotona går bort. Tvärtom är det i många fall det som är det bästa:

Music Matters - Faithless, Cass Fox
Overdose - DJ Aligator Project
This is not Miami - Sander Kleinenberg
Come with me - Special D
Hot Hot Hotter - Laidback Luke
The Darkside - Hypertraxx
Love U More - Rollergirl



Som en god vän sa en gång:

"Det är nåt fint med monoton musik ändå."