I lost.

Jag hade en känsla i kroppen som sa att jag idag skulle kamma hem stjärnvinsten i något av de lyckohjul som finns på Liseberg. Mitt kapital på 200 riksdaler är slut och det enda jag kom hem med var en usel påse Gott & blandat. Fy fan.

Dock hade vissa andra flyt och tog med sig bl a fyra chipspåsar, två Daimpåsar, en Plopp och en Gott & blandat. Kul, verkligen. Grattis. Madde var emellertid den som var mest bitter.

...

En ljuvlig lördagskväll är på väg mot sitt slut. Att diskutera Innebandymagazinets många stolpträffar har varit förbaskat kul. Troligtvis är det fler än jag som bl a har undrat över vad inslaget om exklusiva solglasögon gjorde i innebandytidningen. Som kvällens sällskap konstaterade; Innebandy kommer aldrig att bli en stekarsport.


Jadå.

image257

image258

image259

image260

image261

Där ja.

ÅÅhh!

En av de positiva sakerna med hösten är att man slipper jobbiga djur, såsom getingar, mygg och flugor.

Jag sitter och kör bilen idag, fredag den 28 september, och attackeras gång på gång av ett flygfä. Keep up flygfän - det är inte längre sommar och alltså borde ni gå i graven, ide eller vad ni nu gör. Vad handlar girigheten om?

P.S

Läste just en gammal krönika av Jan Guillou (Aftonbladet 06-10-1997) som jag ska skriva ett referat om. Den var så klockren i många avseenden!

Han menar t ex att Carl Bildt använder ordet "du" fel i det svenska språket. "Du kan inte riskera ett storkrig bara för att du vägrar kompromissa" och "du kan inte slå ihop SE-banken och Trygg-Hansa utan att räkna på publicitetens effekter" är enligt Guillou exempel på att han översätter engelskans "you" felaktigt till du istället för man som är den riktiga översättningen.

Detta "trick" är alltså ett försök till att sätta sig i en högre sits eftersom man är så internationell och viktig och detta uttrycker Guillou såhär:

"Språkfelen visar hur stor och internationell man är med simfötter alldeles för grova för en svensk ankdamm."

Jag förstår precis hur han menar, men har aldrig riktigt tänkt tanken att det kunde vara ett "överklassfenomen". Jag själv använder mig säkert av du där det egentligen ska vara man då och då.. Säkerligen många andra också. Detta är givetvis inget jag skulle hänga upp mig på om någon sa, men tänker man så som Jan Guillou blir det genast aningen patetiskt.


Nu har det gått för långt.

Ja, nu har det tamigfan gått långt över gränsen.. och det blir bara värre och värre! Problemet är att man i vårt hus inte kan prata i mobiltelefon - it's like a fucking bunker!! Exempelvis har jag "begränsad service" på min mobil nu. VARFÖR?

Drog ett par slutsatser som skulle kunna förklara problemet:

- Huset är för långt i från en telefonmast.
- Huset är för nära en telefonmast.
- Vi bor i ett radonhus.

Efter att ha undersökt de möjliga orsakerna närmare visar det sig att det inte är något av ovanstående. En granne berättar:

"Jag har aldrig haft problem. Det fungerar jättebra för mig att ringa och jag har alltid bra sändning."

Då är det alltså VÅRT hus det är fel på. Antagligen har vi någon son-of-a-apparat som någon dumpat här i huset. This is gotta have an end...



Att göra en fredag.

Fytte rackarn. Fredagen ska ju vara en dag av lycka och lättnad. Arbets-/skolveckan är slut och helgen stundar. Då är det SISTA jag känner för att sitta med - hör på detta nu - ett historiaarbete om bl. a. MEDELTIDEN (tidernas värsta epok).

Historia i all ära, men då vill jag läsa om intressanta krig som lämnat viktiga spår i dagens samhälle, t ex första och andra världskriget. Även den romerska och grekiska antiken har betytt något för vår tid, men medeltiden... vad har den lämnat åt oss?? Jo, alldeles för många sidor i historiaböckerna, röv-tråkiga historier om "Magnus Ladulås" och någon helig Birgitta. Misär, missväxt och pest - tre ord som sammanfattar denna förfärliga tidsepok.

Folkvandringar
Feodalism
Fundamentalism
Fjärrhandel
Farsoter (digerdöden)


Så såg några av de punkter ut i arbetet som skulle analyseras.

Här är mitt första utkast:

Folkvandringar
Bite me.

Feodalism
Bite me.

Fundamentalism
Bite me.

Fjärrhandel
Bite me.

Farsoter (digerdöden)
Bite me.


Misär, missväxt och pest. Det var resultatet av min fredag.

Vändpunkten kom när min goda vän och vapendragare Sissel bjöd in mig på tv-spelskväll med X-box och det heta spelet The Simpsons. Just lovely.

Det var sista gången jag tog cykeln till skolan!!!

Lita aldrig på vädret. Kör bil eller åk kollektivt.

Tillbaka i första klass

Just som Sjunde Himlen och One Tree Hill är slut på kanal 5 börjar mardrömsprogrammet nummer 1 - Americas Funniest Home Videos. Läge att sätta tvn på "mute" eller rent utav stänga av skiten. Jag sticker dock inte under stolen med att jag en gång i tiden var ett fan av de komiska klippen. Ain't no more.

Höll ett tal på svenskan idag. Rösten var darrigare än någonsin och kroppstemperaturen ett par grader över medel. Kändes precis som ... ja, kanske som första dagen i skolan - nervöst.

Eftersom höstens stora nackdel inte är nådig blir det lätt några timmar att döda då och då. Vad jag rekommenderar för denna årstid blir emellertid då:

- Skaffa Facebook. Det är i nuläget inte fräckt att "vägra Facebook" *host*Linnea*host*

- Spela The Sims 2. I know, I'm geeky, men detta spel är så fantastiskt kul!

- Ha ett Sex and the city-maraton.

- Läs om vad som händer runtomkring i Sverige på www.tjuvlyssnat.se.


Andra enkla knep som gör hösten lite roligare är

- Skaffa en positiv kompis som kan få dig att tycka att det är härligt att ta en promenad genom löv och regn.

- Lyxa till en vanlig slappkväll med ett smarrigt vin. En favorit är "Drostdy-Hof " som är ett sydafrikanskt rött vin av shiraz. Har vid varje bjudningstillfälle gjort succé. Dessutom talas det om att ett glas vin är bra för kroppen. Skitbra.

Idag börjar resten av säsong 3 av Desperat Housewives på 5:an. Don't miss.

3 månader kvar till jul.

Fan. Det ligger alltså någonting i det där med att ju mindre man skriver, ju mindre besökare får man. Läge för lite shape-up.

Bitterheten över att det är höst är så gott som bortblåst... (haha). Något ganska bisarrt hände tidigare idag. Jag öppnade ett skåp i köket och såg ett paket pepparkakor. Suck. Tiden går verkligen löjligt fort. Det mest bisarra är att jag klämde i mig ett par stycken, och de var inte ens goda.

Fick besked för någon timma sen att vi ska till fotografen idag. Fick just ett telefonsamtal av en vilsen lagkamrat:

"Tjena! Du, var ligger det där Atelje Britt-Marie egentligen? Jag försöker leta efter permanentade tanter men - inget!"

Dags för mig att komma till undsättning!


Tasty

Med en flaska tasy vin, två vänner sedan barnsben och en fartfylld thriller var kvällen fulländad. Mycket moget enligt min mening. Helt plötsligt kan man faktiskt använda söndagen till något annat än rehabilitering. Skitsmart.
Hade jag inte redan varit så ansvarstagande att jag faktiskt varit på gymet två gånger denna vecka hade kanske en visit imorgon varit en idé. Jag håller tummarna för att det ska bli en åktur till Vårgårda och se en vän kasta sig ut i fria luften från ett plan på x antal meters höjd. Läckert.

Appropå "läckert" - det är ett otroligt underskattat ord. Det finns flera olika scenarion då ordet ger extra krydda. Någon som fattat detta är min lärare i Samhällskunskap - Stefan. "Något som var så himla läckert med sossarnas majoritet i valet 1953 (med reservation för felaktigt årtal) var att...." Effektfullt och småkul.

Dagens mest ångestframkallande:

Mamma: (Kommer upp på övervåningen) Var är du Karin?
Jag: Jag är i badrummet, vad vill du?!
Mamma: ... Jag tänkte bara ge dig en sak...

Och där stod jag med två par nya Björn Borg trosor och kände mig otacksam, dum och skamsen. Jag förtjänar inte henne ibland.


Plötsligt händer det..

Min komvux-anda höll inte i sig så som jag önskat. Totalt har ca 1 h ägnats åt diverse historiarbeten. (Endast 10 sekunder ägnades åt mitt lilla svenskatal då jag blev distraherad av ett telefonsamtal.)

Efter att ha känt rastlösheten ut i tårna övertalade jag Julia att följa med och se Pixbo-Balrog. Det gick nästan överdrivet lätt.

Jag: Hej, nu tänkte jag övertala dig att se matchen!
Julia: Ja, jo men det kan vi göra. Jag har inget bättre för mig.

And there it went.

...

Det som just slog mig är att mitt Playstation blivit aldeles för dammigt!! Det var flera månader sen jag spelade. (Kan bero på att det i princip är trasigt, men har man tålamod så går det.) Anyhow. Här har jag gått hemma en hel dag och svurit över att mitt liv är så trist - och så har jag glömt mitt kära tv-spel. Fy skäms Cake.

Fuckin' free time!!

Om man skulle fundera över varför det är så härligt att vara ledig så hör bara här:

Sara: Headshot!!
Sissel och jag: ?
Sara: Det betyder att jag får sitta fram! (I bilen)

Det är just under ledigheten sådana här trevliga ting äger rum! När man är utpumpad efter en arbetsvecka (eller komvux-vecka) och huvudet inte riktigt är där det ska.

..

Sova ut imorgon är inte överskattat för fem öre. I LOVE!

...

Längtar till min favvo-konstnär Dan the man är i designtagen. Om planerna går som önskat kommer min ena överarm att vara otroligt het. We'll see!

...

I övrigt inget intressant att komma med.


Ett mirakel!

Ja, det är sant. Ett mirakel har skett! Jag har under en viss tid kastat förbannelser över blogg.se eftersom det kräver både tålamod och en stor tidsmarginal för att kunna logga in vissa kvällar (eller är det bara för mig?). Nu har jag mot alla odds lyckats logga in och - here I am!

Efter den lilla smutskastningen ovan blir det lite bekännelser..

- Jag erkänner att jag blivit en mer lättirriterad bilförare. (Varför måste folk sakta ner till 1 km/h när de ska svänga?)

- Jag erkänner att jag tittade på Desperate Housewives samtidigt som jag pluggade idag.

- Jag erkänner att jag är med i "onsdagsgruppen" (ett system för oss i laget) och att jag faktiskt inte en enda gång har burit ut eller in bollarna.

Nu är det äntligen dags för min topplista. Topplistan där mina tio favoritalbum finns med. Problemet är att jag inte är mogen att ranka skivorna sinsemellan. It's too damn hard. Skivorna är visserligen ganska olika varandra, vilket bidrar till en rätt liten konkurrens.

Here it goes:

* Isola - Kent
Skivans låtlista är felfri och genialisk. Utan snack den bästa skiva gruppen släppt.

* Enema of the state - Blink 182
Påminner om den härliga högstadietiden! Min första favoritskiva vilket resulterar i allsång spåren igenom när jag lyssnar på den.

* Känn ingen sorg för mig Göteborg - Håkan Hellström
Känsla. Och kärlek.

*. Plans - Death cab for cutie
Monsterhitar som "Soul meets body"," I will follow you into the dark" och "Marching bands of Manhattan" ger ett fantastiskt första intryck! Efter en genomlyssning var jag fast.

* A rush of blood to the head - Coldplay
Mästerverket från Coldplay. "Green eyes" är en av tidernas bästa låtar och återfinns på skivan.

* A weekend in the city - Bloc Party
Indierockband med ett mäktigt sound. Senaste skivan är tyngre än "Silent alarm", som visserligen också är en höjdare. Mina personliga favoriter på skivan är "Waiting for the 7.18" och "Song for Clay (Disappear here)".

* Pennybridge Pioneers - Millencolin
Känner sommar, Slottsskogen och en 3,5:a. Lovely! Bjuder på mer röjarlåtar än bara "No cigar".

* Elephant - White Stripes
Rock när den är som bäst. "Seven nation army" är det största dragplåstret, men "The hardest button to button" och "The air near my fingers" är rediga spår. En klassiker.

* Toxicity - System of a down
Den skiva som innehåller "Aerials", deras riktiga breaktrough. Denna skiva har ett tyngre sound än de senare "Mezmerize" och "Hypnotize" som är mer "outside the box". Titeln på albumet avslöjar om det bästa spåret..

* Is this it? - The Strokes
Fan va bra de är!! Hultsfred -06, The Strokes, Emilia, Elin, Helena och jag. Som bäddat för succé. Öppningsspåret samt "Last nite" är feta, liksom de andra låtarna.

Det var det.. Det finns ju fler som förtjänar cred, men var sak har sin tid! Min tid är ute för längesen, jag skulle ju hinna läsa ut kapitlet om forntiden innan bedtime. Får jobba på det nu.


Planering/schmanering

I detta nu vet jag inte riktigt varför jag ens har en kalender.. Jag kan inte planera mina dagar!! Visserligen tänker jag inte ge mig själv all skit. Boven i dramat är ingen mindre än min kompis schemat för Komvux. En lektion på två timmar varje dag - mitt på dagen! Jo men visst - lägg ett schema för Karin så att hon varken kan göra något innan eller efter lektionen. Då blir det åka av.

Men nu är det ingen idé att vara bitter och gnällig. Har just spikat att det hinns med ett gymbesök imorgon innan min lektion (singular) kl. 10.50.

...

I övrigt, ja vad kan sägas? Samhällskunskap är ljuvligt. Där kan du faktiskt sitta och lyssna i två timmar och förstå och känna intresse. Läraren verkade dock måttligt road över att jag och en tjej till var nya i gruppen på dagens lektion. För honom innebär det att gruppen numera består av drygt 30 pers som planerar att fjäska sig till ett MVG.

...

Holy crist! Insåg just att det är någon dokumentär (eller whatever) om 11/9 på tv3 nu! Som tur är var inte programmet slut. Det håller på ändå till 24.00. Tyvärr kan jag inte sympatisera med amerikanerna, såsom många gör. Det är absolut inte OK att använda de medel som "terroristerna" använder, men heller inte att klampa in i mellanöstern som om det vore sitt eget vardagsrum och styra och ställa. Att amerikanarna inte kan inse hur många fler liv de har släckt jämfört med kapningarna? Dessutom är det inte terroristerna som är det värsta martyrerna. Det gör mig lätt illamående.


Ahh - antiken!

Det ljuvliga med Komvux är att man återigen får bekanta sig med antiken (i kursen Historia A). När Larsson ("Lassie") fick höra om detta blev hon lätt nostalgisk;

- Ahh.... Antiken...

och menade att "those were the days".

Helgen har alltså spenderats i självaste Dalarna occh då i the place to be - Mora. Boendet iform av en ombyggd bunker möttes med begränsat jubel. Att stället inreddes senast under renässansen var inget som imponearde på oss "primadonnor" i Pixbo. Only the best is good enough for this crowd.

..

Från en resa i de norra delarna av Sverige till ett mer lokalt fenomen; den ökanda göteborgaren. Marcus har redan berättat om den
"ofrivilliga göteborgaren" och nu tänkte jag ta det till nästa nivå. (För inte sno Marcus sköna beskrivning av göteborgaren ber jag er vänligen att gå in på länken ovan. Där finns chans att få lite mer kött på benen ang. ämnet.) Den ökända göteborgaren är inget att flasha med inför folk man vill verka normal för - däremot fungerar det bra som partytrick. Se bara här:

image255

Just på denna bild räknas Emil som rookie. Det är hans första försök till göteborgaren. Louise sätter den dock mitt i prick. Nailed it som de säger på andra sidan Atlanten.

image256

Höhö! "E dû go' i hela hövet eller?" Typisk, bra bild på den ökände göteborgaren.

...

Dags att ladda inför allt vad morgondagen har att erbjuda. "Även du min Brutus".

Nu är goda råd dyra!

Efter att ha tillbringat den senaste timman med att komma in på den sablarns bloggen gäller det att vara på alerten och få in ett inlägg! Vid tillfällen som dessa, när hastigheten på Internet är allt annat än ljusets, känner man att "datorn-ut-genom-fönstret" inte är en så dum idé..

Planen var en top 10 lista över de bästa albumen enligt yours truly. Detta dyker dock inte upp i detta inlägg tack vare att klockan hunnit bli 23:51 och jag skulle egentligen sovit för en timma sen (för att komma upp i rätt sömnkvot)!

Who is sick?

Är jag sjuk eller varför kan jag inte njuta av min lediga dag? Det är tyst och underbart hemma, en kopp med nybryggt kaffe står framför mig... Ändå är det något som stör mig!

Antilgen beror det på:

- att jag väntar på besked ifrån Komvux. (Det känns relativt illa att bli ratad av dem.)

eller:

- att jag misstänker att en personlig kris är på ingång.

Det sistnämnda orkar jag inte med just nu. Därför är det av största vikt att min omgivning är uppiggande! För att själv förbättra min situation planerar jag att bege mig till den stora staden och fullfölja projektet "använda upp sitt presentkort på Åhléns". För de slantar som finns på kortet misstänker jag att jag kommer kunna komma hem med ett par värdiga jeans. Om detta ska inträffa är det hög tid att jag beger mig snarast.

Dock slog det mig plötsligt - sen när är det roligt och utan ångest att prova jeans? Damn. Det är en av situationerna man ska hålla sig ifrån när man närmar sig en personlig kris. Det är en sådan sak som antingen går skitbra och räddar dagen eller det omvända. Om man inte hittar ett par jeans av de 10 par man brukar testa är man så gott som körd. Knäckt.

Ni som träffar mig ikväll lär märka..

Idol 2007 - I like.

Nu drar det igång igen. Premiären igår får faktiskt ett rätt högt betyg av mig! Både Marcus och jag kände gåshuden när den 19-årige spraven skrålade i takt med gitarren.


Idol 2007 - I like.

Nu drar det igång igen. Premiären igår får faktiskt ett rätt högt betyg av mig! Både Marcus och jag kände gåshuden när den 19-årige spraven skrålade i takt med gitarren.


Vad glad man kan bli..

..av att få komma ner till träningen. Amazing hur en lagidrott spöar skiten ur individuella idrotter.

Och imorgon, på den träningsfria dagen, blir det ett härligt besök på gymet för att avslutas med en ljuvlig kväll i Linné med pärlorna
Marcus och Emilia.

image254

Emilia et Marcus.

..

Det kommer nog bli en skön höst, trots allt. Framförallt kommer jag ha ett och annat fint moment med min fantastiska Timo Räisänen. Han växer mer och mer i mina ögon. Fear no darkness, promised child, I'm sorry Shirley (För övrigt gör namnet Shirley att jag nästan smäller av. En viss schlager-sjungande artist med efternamn Clamp och förkärlek till tantmodet finns med på min lista över "störande personligheter och deras inverkan på samhället") och Join the riot funkar mycket bra som stämningshöjare.

Fotnot. En komplett lista över "störande personligheter och deras inverkan på samhället kommer ev. dyka upp på bloggen. Troligtvis en dag då mycket känns irriterande och känslan av att behöva få klanka ner på någon annan kikar fram.

Suck..

Röva.

4 snoozningar, 1 Sex and the city avsnitt och 1 skål Special K red berries och jag satt i vår vackra Volvo 940 kombi klockan 07.58.
Helt planenligt var mitt besöksmål denna morgon Komvux.

image253

Unlucky for me, är jag förmodligen den enda från SPEI3A som faktiskt håller fast vid planen. How sad, but... fuck it.
Hur som helst - ensam och utan dagens dos av kaffe står jag utanför Komvux kl. 08.05 med hopp om att höja snittet sisådär 0.4, 0.5 poäng. Mitt intellekt var påtagligt. Tyvärr öppnar expeditionen kl. 09.30. Alltså, 1,5 timmes sömn har gått till spillo och här sitter jag med mitt kaffe och sneglar på mitt andra Sex and the city avsnitt för dagen. Och klockan är nu 09.08.


Söndag 03:20

Jodå, det här är livet. Ett glas med Resorb gör sig redo. Sex and the city är på gång. Bakfyllan finns inte med bland tankarna.

Imorgon är det jag, sängen, Carrie, Miranda, Charlotte och Samantha som äger världen.

Ska man någon gång känna lycka, då är det när klockan är 03:20, man är hemma i sin egen säng och känner optimism inför morgondagen, livet och sig själv.

Hösten är här. Det tar emot att säga det, men tyvärr är det bara att inse fakta - det blir inte bättre än så här. Regn mitt i natten, kyla och försenade bussar är vad som väntar oss.