Sista kvällen

Den sista kvällen har varit hur trevlig som helst och hur sorglig som helst. Dan ska jobba imorgon så han kommer förmodligen inte hinna följa med till flygplatsen. Därför fick vi säga hej då nyss. Det känns som att jag kommer kunna träffa dom snart igen, men det kommer dröja alltför länge. Avståndet och alla idiotiska regler som finns gör det svårt att kunna träffa sina nära och kära. Varför? Och varför är det så svårt att ta farväl?

Att umgås med Louise, hennes familj, Dan och hans familj har varit underbart! Jag har fått träffa en massa trevliga människor och vill inte bara åka ifrån allt.

image145

Underbara.

Med Louise har det alltid varit så att man har kunnat springa över till varandra och bara hang out så att säga. Då bodde vi 2 minuter från varandra. Nu bor vi 13 timmar ifrån varandra. Hon kommer inte vara borta för evigt, men saknaden av att kunna ses titt som tätt är hemsk.

Imorgon kommer jag sätta mig gråtandes på planet. Precis som jag satte mig gråtandes framför datorn nu. Jag avskyr att tvingas säga hej då.

This is to Dan:

It's been really great meeting you and I'm so pucklepisst I have to leave :)! I'll look for Three Philosophers in Sweden and while I'm at it; you definetley should try Staropramen Dark. You'll think it's bad ass! Take care!


Manhattan, Guinness och kinesbuss.

Hemkommen och välbehållen från New York! Vi tog oss dit med "kinesbussen" som går mellan Chinatown i Philly och detsamma i NYC. Hetsiga kineser kastade oss på bussen och köre som tokar :). Vi kom fram i en otrolig hetta.

Hotellet - Portland Square, är något både Louise och jag vill rekommendera er alla! Jämfört med hostelet som Louise och Marcus bodde¨på när de var där, var detta rena lyxen. Toa + dusch på rummet, samt väggar som gick ända upp i taket och ner i golvet. Hurra! Dessutom låg det precis vid Times Square.

Det blev inget nattklubbande för oss "minderåriga" poliserna var som hökar utanför varenda ställe och de var stenhårda med leg. Vi hade dock en hejdundrand kväll på Stand up Comedy Club New York. Vi avnjöt Guinness och Apple Martinis och behövde endast betala en bråkdel tack vare den otroligt sköna bartendern James och servitören Rick. Thank's a lot.

image142

James the one and only.

image143

Taxi på väg ut på äventyr.

image144

Louise vid Times Square, på väg till Broadwaymusikal.

Vi såg Beauty and the Beast på Broadway och det var läckert. Sjukt bra gjord och underhållande. Hot stuff.

OBS!
För andra gången på min resa har jag stött på ett freak med en orm runt halsen, mitt ute på gatan bland folk! Varför?! Denna gången hände det i New York och det var något av det värsta nånsin. Denna man hade en GUL-VIT boaorm (albino) runt sin hals, vilket är det VÄRSTA jag vet!!! Helt plötsligt var den rätt i min feja och jag höll på av avlida. LÄGG AV MED DET TACK!

I morgon beger jag mig till Philadelphia International airport igen. Ikväll är sista kvällen här och Louise, Dan och jag ska äta chokladfonue och titta på Eurovision (som vi visserligen redan vet hur det slutar, men ändå. Tack mamma och pappa för inspelningen och skeppningen!).

Det har varit en hejdundrans tid här och det har varit underbart att träffa Louise och hennes familj. Dessutom fick jag privilegiet att bekanta mig med hennes karl, Dan, vilket har varit trevligt.

Nu ska Louise vara barnvakt i två timmar och jag ska passa på att vila upp mig och börja packa lite grann. Sedan ska vi utnyttja vår rabatt på Diesel för att sedan åka till Acme och köpa snax till ikväll. Jag ska även investera i diverse skvallerblaskor inför flyget.

Lev väl!

Folgers rökiga kaffe.

Nu avnjuter jag mitt något försenade morgonkaffe; Folgers, med en något rökig smak. Louise är babysitter och jag vilar upp mig hemma.
I morgon åker vi till the big apple. Vi ska åka med kinesbussen från Chinatown i Philly till Chinatown i New York. Det är lite småläskigt eftersom en av kinesbussarna krockade häromdan och två dog.... Vi får hålla tummarna!

Jag hade tänkt lyxa till dagen med att se Tjenare Kungen. En av mina favvofilmer. Louise hittade nämligen en skiva hos henne som vi var säkra på var filmen Tjenare Kungen... Det visade sig nu att det inte alls var filmen, utan soundtracket. Inte mig emot, soundtracket är helgrymt, vad sägs till exempel om Ebba Grön, The Vapors, Happy Gigolos, Ultravox och Lustans Lakejer?

Min shoppingdag igår... Jodå, pengarna försvinner från mitt konto. Jag är igenkänd på Diesel i King of Prussia, även Zumiez på samma ställe. Måste berätta om min gårdag på Diesel:

* Kommer in på Diesel för andra dagen irad. Killen som expierade mig sist kommer och säger hej. Han frågar om jag ska köpa jackan jag tittade på dagen innan. Jag säger att jag faktiskt tänkte köpa trosorna jag köpte igår, fast i en annan färg. Han säger "Alright, I'll get you the red ones in large" utan att jag behövde säga till. Jag testade även ett par heta hängslen som han tyckte jag skulle köpa. Jag sa att jag förmodligen köper dom nästa gång = lögn. Sen när jag betalat trosorna får jag syn på solglasögonen och han hjälper mig att prova. Jag hittar ett par urläckra men säger att jag kommer tillbaka. Jag kände att jag behövde reflektera lite över hur mycket jag ville ha dom. Sen gick jag.

* När jag och Louise går dit lite senare på kvällen har jag bestämt mig för att köpa brillorna. Det är nu det roliga börjar! När vi tar ett steg in i affären kommer samma kille rusande och viftar in oss. Han är ganska uppspelt och säger till mig: "The jacket you like is on sale! It's 30 % off!" Både jag och Louise blir halvt ställda och fnissar lite lätt! Sen frågar han om vi är 21, varpå vi fick snällt säga "no.." Då erbjuder han oss vatten istället. Det var nämligen party i Dieselbutiken. Sweet. En minibar och lite trendigt folk. Jag fick genast ångest eftersom jag inte alls kände mig särskillt trendig. Jag hade nämligen bytt outfit innan jag och Louise åkte tillbaka. Vi tackade för vattnet och jag förklarade att jag ville testa brillorna igen. Jag provade några olika innan jag bestämde mig för att köpa de jag testade första gången. När jag betalade började vi småsnacka lite (som vanligt). Han sa helt out of nowhere "I wish I could say I was Swedish... but I'm so not!" Hahaa, han är så rolig! Sen fick vi sällskap av en annan som jobbade där. Han skakade hand med oss och presenterade sig. Trevligt. Han flörtade järnet och frågade om vi hade hittat några killar att umgås med. Typ alla som jobbar i affären är snygga och trendiga och jag och Louise småskämdes lite, speciellt jag eftersom det säkert verkar som att jag kommer tillbaka och handlar för att jag tycker dom är snygga och vill ragga! Så är det inte! Den första killen, min favvo, ber oss att ställa upp på en vimmelbild. Vi tvekar ett tag men ger med oss. Han springer och hämtar två vinflaskor han vill att vi ska hålla. Det slutar med att jag och Losse står i mitten och killarna står på varsin kant och håller vinflaskorna. Den ena killen beordrar oss att se festliga ut. Jag och Louise kände oss inte särskillt festliga men jag tror Louiose lyckades bäst. Killen sätter kameran på timer och vi ställer upp oss. Han ropar "Partyface, partyface" och jag och L håller på att dö! Han är så rolig! Snacka om oväntat besök.
Killen frågar om jag vill köpa jackan. Eftersom jag ahde behövt storlek M och den inte fanns får jag avböja. Då säger han att den går att beställa och att det tar 2 dagar. Jag känner mig rätt lockad hittills. Då frågar han om jag fick rabattkortet. Det hade jag inte fått och då gav han oss varsitt. Kortet innebar 30 % på hela sortimentet, förutom jeans, smycken, solglasögon och klockor. Om jag skulle använda kortet till jackan hade jag fått 30%+30% rabatt vilket drar ner priset på jackan ganska betydligt. Därför filosoferar jag under denna dag om jag trots allt ska be honom beställa jackan... Det känns ganska svårt att motstå!


Nog om Diesel incidenten nu. (Den är ganska rolig, visst?) Jag ångest för att jag ska åka hem. Jag vill inte det. Inte än. Jag kommer sakna Louise så himla mycket. Och hennes familj. Och Dan. Och alla affärer. Och den avslappnade atmosfären. Jag har knappa veckan kvar nu. Det har gått löjligt fort. Jag tänkte bannemig njuta järnet av dagarna som är kvar! Det är jag fan värd.

Har inte tagit någon större mängd kort de senaste dagarna, men nu till helgen mina vänner. Då ska jag vara paparazzi så det ryker om det. Här tänkte jag dock ge er några gobitar.

image136

Vi gör oss löjligt bra på bild.

image137

Minen säger; "Men Louise, ska jag vara med på bild?"

image138

Hard Rock i Philly. Snygging.

image139

Losse läckerbit i Love park.

image140

Som Rocky, fast med höfter.

image141

På språng!

Nu ska jag åka till mallen med Doris och Chrille. Hörs!

Crazy shit.

Det har hänt lite galna grejer sen jag sist skrev.

1. När vi anlände till Philadelphia för att shoppa på South Street möttes vi av en idiot med en orm runt halsen!!! Ni som känner mig vet hur jävla mycket jag hatar ormar och kan kanske därför föreställa er min panik. Han bara promenerade som vem som helst på gatan, förutom att han bar en mörkbrun boaorm runt halsen. Jag önskar att att någon hade skjutit den. Brutalt men rättvist.

2. Vi har vart i Lancaster och shoppat och haft Amish jakt. Vi såg ett antal.

image132

Amish on the road.

image135

Louise kör säkert som bara den.

3. Vi hade återigen drinkkväll hos Dan. Men tog det mer sansat än sist. Vi spexade till det med en läcker heliumballog :) Ungefär 10 filmer finns att se när vi pratar med smurf-röst. Dock inte för allmänheten. Ni får se när jag kommer hem.

image133

Kolla pållen.

image134

Intager helium för att sedan citera "Bestefar og jeg".

Ikväll väntar movienight, vi funderar på att först se Pirates of the caribbean 2 (för att fräscha upp minnet inför 3an + att Losse inte har sett den) och sedan runda av med White Chicks - en av de roligaste någonsin ("Move bitch!", haha!)

Louise tar just nu en powernap för att orka med filmerna, jag borde formodligen också göra det, eftersom jag har en tendens att slumra till i filmsoffan.

PS. En kille på Foot Locker sa idag till mig att Sverige är känt för sina snygga tjejer.
- Yes, sa jag och funderade inte så mkt.
- And it's famous for the Saab's! fortsatte han.
- Yes, and VOLVO! menade jag eftersom det känns som att Volvo är något mer känt i US än Saab.
- Oh really? I thought that was German!

Jävla Tyskar... sno inte åt er äran för Volvo vad ni än gör. DS.

Yippie-yaya-yippie-yippie-yay

Nä, det blev inget Lancaster igår p.g.a att vi inte hade sällskap av någon som kunde vägen. Därför har ett nytt beslut tagits: Vi åker till Lancaster (och spanar in Amish och shoppas på outlet) på söndag och får assistans av Dan. Looking forward to that.

Drinkkvällen hos Dan i förrgår var väldigt kul! Hans mamma är en höjdare, hon babbalde på och ville veta en massa om allt möjligt. Trevligt värre. Deras ena hund Cindy (tror jag den hette..) tyckte om mig och visade detta genom att slicka rent mina fötter. Haha! En liten söt men ettrig hund det där.

image118

Dan agerade bartender och mixade goda drinkar åt oss. Vi satt i köket med hans mamma och tjatade ett tag. Sen var det konstutställning i Dan's rum. Han är hur duktig som helst och jag och Louise (som visserligen redan hade sett hans verk) fick en genomgång av bilderna han målat. Annars tog vi det rätt lugnt, pratade, lyssnade på musik och kollade roliga filmklipp på internet :). Noterat: Att prata amerikanska i onyktert tillstånd är lättare.

image119
A piece of Dan's art.

image120

Me @ Dan's.

image121

Louise har precis upptäckt en stinkbug. Dan dödar den.

image122

Louise och Dan.

Louise drog slutsatsen att drinkarna var ganska starka. En bra förklaring på varför man kände sig smått bakfull igår. Vi slaggade hos Dan och jag fick det lyxiga gästrummet.


Vi vaknade upp runt 8 och var rätt sega. Vi tog oss från Phoenixville (där Dan bor) till mallen och åt frukost på Ruby's....Efter det bar det av till casa Vigmo och vi powernapade i ca 1 h. Sen var vi ready to go. Vi åkte tågete in till Philly och hamnade i en galleria. Där köpte Losse ett par mkt heta gula pjux! Ett riktigt fynd.

Vi hade som mål att gå till The art museum och se Rocky statyn och springa i trappan som Rocky. Vi trodde inte vi skulle hinna, med tanke på våra tillfälliga stopp i diverse affärer. Men tack vare ett högt tempo à la powerwalk hann vi se det vi skulle innan tåget gick hem. Bra jobbat. Vi stannade på Macy's och jag fick investerat i ytterligare ett par flip-flops och en klänning.

image123

Louise in action, Philly.

image124

Philadelphia

image125

Pacific blue?

image126

Love park

image127

Liberty bell i bakgrunden. Dramatisk himmel.

image128

Tjusig fontän på väg till The art museum.

image129

Självklart bygger de om Konstmuseet när vi var där.

image130

Men utsikten från trappan var bra ändå.

image131

Obligatorisk posning framför Rocky.



Ikväll ska Losse och jag laga middag här i huset. Om det blir som vi vill kommer en lyxig och smarrig laxpasta serveras. Innan dess ska vi vara rediga och ta ett träningspass på tracken. Intervaller står på schemat.

Dagens stjärna går till Louise som igår lyckades motstå frestelsen av att köpa en jacka som var snygg. Detta visar på stark självdiciplin och penga-medvetenhet.

See you later aligator.....in a while crocodile.

Who's da man?

He's da man!

Such a pretty language

Igår var jag och Louise healthy people. Vi tog sovmorgon, åt en lätt frukost och åkte till gymet, eller rättare sagt, träningsanläggningen. En gigantisk skapelse med gym, treadmills, tennisbanor, bassänger, basketplaner och tracks. Vi startade med ett löppass på treadmillen och avslutade med ett svettigt gympass. Det känns i kroppen idag :) Härligt värre.

Sedan tog vi oss an Louises altan. Det gick inte att gå på den eftersom den var kok-het. Igår var det 32 grader ute och vi såg möjligheten att skaffa lite bränna. Vi lyxade till det med lite pineapple juice och is och orkade en halvtimma i den stekande solen. För att slippa den sexiga kräfteffekten smörjde vi in oss med Niveas sunlotion for children. Vill nog påstå att vi ser lite fräschare ut idag! Solen är väldigt stark här så det gäller att inte vara för våghalsig.

Efter solningen tog vi vårt pick och pack och begav oss till King of Prussia (igen). Denna gången var inte shopping syftet. Vi har i x-antal dagar planerat att unna oss manikyr respektive pedikyr. Vi blev väl omhändertagna på Lee Nails. Louise fick en äldre kinesisk kvinna med ruggiga ögonbryn som fixade med naglarna. Jag själv slog på stort och fick en pedikyr av en liten kinesisk gubbe som var väldigt noggrann och koncentrerad. Mina fötter blev gudomligt behandlade och massagen på slutet var amazing. Vi kände oss mkt fräscha när vi var klara. Och priset, 25 $ för en pedikyr gjorde besöket mer uppskattat.

Vi kunde dock inte motstå att gå i affärer efteråt... Vi tog en promenix runt i mallen och hitatde lite grejer, men hör och häpna - vi höll i pengarna. Inga onödiga utgifter. Jag lämnade tillbaka en bikini som jag hade köpt (som jag ångrade) och fick därmed 80 $ tillbaka :) :) Hade spanat in en annan het bikini med en papegoja på som jag investerade istället. Den kostade endast 30 $ så jag sparade 50. Utmärkt.

Nu är Louise babysitter igen och jag sitter här hemma och håller mig på övervåningen. Där nere är nämligen tiotalet tanter på lunch hos värden Doris. Föreningen Svea har sammanstrålning ute i solen och kacklet är påtagligt. Det är bl a en tant som är lite "fin i kanten" och tycker 200 kvadratmeter är för trångt för två personer.... Herre min je... Varför?

Jag ska avnjuta min väntan på Louise med ett Desperate Housewives catch-up! Om man befinner sig i U.S kan man se de sända avsnitten på abc.com. Lysande.

För övrigt har Fanny avslöjat vem som vann Eurovision. Vi talades vid igår ute på altanen och helt utan förvarning säger Fanny med en skeptisk ton:

- Och Serbien vann Eurovision ju...!

Tackar för det baby! Haha! Jaja, jag tror Louise tog det hårdare än mig, men what the hell. :)

Vi har nu två gånger fått frågan om vi är från Frankrike... Fråga: Sen när låter svenska som franska?

Igår fick Louise till en ordvits när vi provade skor:

Jag: Men testa en större storlek.
Losse: Men jag tror inte att det är där skon klämmer...

Ikväll är det drink-kväll hos Dan. Vi ska lyxa till det rejält och klä upp oss en gnutta. Vi har ju ingen möjlighet att gå ut och skaka stjärt, vilket är such a pity eftersom vi har heta moves som behöver visas. Eller va säger du Zicko? Jag förväntar mig att du har hållt DJ:movesen vid liv där hemma :)!

Imorgon ska vi till Lancaster! Det är där Amish-folket håller till! Jag kan knappt bärga mig!! Foton ska tas, o ja. Ett plus är att det ligger en het outlet i just Lancaster som ska besökas.

Under kvällen och morgondagen ska vi vara flitiga paparazzis så förvänta er heta bilder. Adios

Tunak Tunak Tan

Har ni problem att hitta bra musik till festen? Då är Tunak Tunak Tan låten för er!

Enjoy.


Hot stuff

Jag har precis vaknat. Igår flyttade jag från madrassen på Louises rum till gästrummet! Där finns datorn och en garderob till förfogande. Skönt då jag slipper ha den röra i väskan som jag haft de föregående dagarna :) Sängen är även något bredare. Lyx.

Innan jag kilar ner och äter frukost bjuder jag på lite dokumentation av dagarna som gått.

image113

Driver Houize

image114

Blek och kisar.

image115

Philly

image116

Några av mina fynd.

image117

Överbett.

See ya.

Good to see ya, wouldn't wanna be ya!

Här i USA är alla så snärtiga. När du kommer in i en affär är personalen i ditt fejs och säger "Hi, how are you today?". Har fortfarande inte riktigt fått nåt flyt i mitt svar. Första gången lät jag ungefär såhär; H-h-hello i'm f-fine...med ett lätt darr på rösten. I kassan är dom trevliga och tar god tid på sig. Folk på stan är också trevliga, förutom dom två nördiga 16-års killarna som frågade oss vid två olika tillfällen om vi ville hänga med på party ikväll. Nej tack.

Ångesten börjar krypa fram. Har fyndat en hel del och pengarna försvinner! Det är visserligen jämförelsevis billigt här jämfört med hemma. I like it. Har hittils bara gjort en tabbe och det vara att köpa en bikini som inte satt lika bra när vi kom hem. Den ska jag lämna tillbaka så då får jag 80 dollar extra :) Det känns lite bättre då.

Igår var vi i Altlantic City. Där finns massa kasinon men jag och mademoiselle Louise är ju inte 21 år än, sadly. Vi fick helt enkelt joina Doris och Christian på beachen och där levde vi loppan och tog en del heta bilder..

image101

Ceasars

image102

Louise

image104

Louise håller utkik.

image105

Picture of freedom.

image106

Cake's a cool bitch

image107

Look over there!

image108

Picture of freedom 2.

image109

Trump is the man.

Senare på kvällen visade jag och Louise vår heta investering för Dan! Det är ett par "drinking glasses" som är hur heta som helst. Det är som ett sugrör format som ett par brillor :) Världens partytrick. Förvänta er att se mig med såna här i baren när jag kommer hem!

image112

Drinking glasses på sniskan.

Idag var vi inne i Philly och spatserade runt på stan (och fyndade). Jag brände mig i nacken och på axlarna...som vanligt. Solen ligger på ganska bra och det pendlar mellan 25-30 grader. Kanon. Vår lunch åts på Cosi, schysst ställe emd goa mackor. I den mackan jag och Louise åt var det bl a mozzarella och basilika. När Vi upptäckte den ljuvliga basilikan kände jag begär att göra en topp tre lista på mina bästa kryddor. Here it goes:

1. Vitlök
2. Oregano
3. Basilika

Nu är det läggdags men räkna med fler charmiga bilder likt den ovan. So long.

SÄG INTE VEM SOM VANN EUROVISION SONG CONTEST!

Du läste rätt. Varken jag eller Louise vill veta vem som har vunnit eftersom vi väntar på en DVD med inspelningen. Den som gör det får en smocka. (Passa er)

Ikväll ska vi på bio, Spiderman 3. Återkommer imorgon :) Håll i er.

Jet lag

Nu är klockan 12.56 här i PA. Min första dag i USA (igår) var adorable. Jag vaknade klockan 6 amerikansk tid :S, tänkte att det var för tidigt så jag somnade om. Vaknade 7. Somnade om. Vaknade 8.15, gick och kissade och låg vaken till halv 9. Då vaknade Losse och vi tog en härlig bagel med Philadelphia-ost à la American. Vi tog det lugnt och spanade in vad som hänt runt om i världen (USA) på nyheterna. Sen fick vi ett ryck och begav oss till Wayne centrum! Där besökte vi Anthropology och "fyndade" diverse prylar. Jag köpte en klänning för 128 $.. Louise kom upp i samma summa, fast fick med sig tre items. 

När vi skulle betala kom Dan och mötte upp oss!!! Jag har blivit historisk som den första av oss svenskar som faktiskt mött Dan in reality :) Han verkar vara jättetrevlig. Det är ju lite svårt att uttrycka sig, man kan inte säga något spontant utan måste tänka efter lite innan, men efter ett tag kom jag igång! Vi begav oss till lite olika stores i Wayne och sedan bar det av till det GIGANTISKA King of Prussia - typ världens största mall. Jag brände way to much. Fast jag tänker inte hänga upp mig på det, man får inte vara snål. Jag köpte:
- Två par rutiga shorts från Element (I olika nyanser)
- Ett par rutiga shorts i mjukismaterial från Empyre
- En läcker t-shirt med MTV-motiv från Urban Outfitters.
- Ett vitt ribbat linne från Vans på extrapris :)
- Ett par flipflop från Volcom
- En klänning från Anthropology
- Ett basketlinne (som jag kanske ska byta) med nummer 50 på.

Vi åt "lyxig" lunch på Ruby's, typ som ett lite mer fancy Donken. Vi var igång från 11-19 med shoppingen! Jag trodde verkligen jag hade sett hela mallen, då säger Losse att vi bara hann med en tiondel. I'm so exited!! Det var mitt paradis.  

För er som tvivlat på Louises körkunskaper vill jag bara upplysa om att hon faktiskt körde finfint. Jag behövde bara skrika "akta" åt henne en gång. Hon ahr en läcker cab för övrigt. Det är skitvarmt här, typ 25-30 grader, så vi fick fälla ner taket. Vi lyssnade på The Killers och Scissor Sisters = party. Vi fick en del trånande blickar ;).

Vad var det mer som hände igår? Jo, det viktigaste av allt!!! Detta mina vänner är det bästa partytricket på länge! Vi var inne på Urban Outfitters och spanade bland prylarna. Då hör jag Losse fnissa. Jag frågar vad det är och hon tar upp en förpackning med "drinking glasses"; ett par glasögon som är som ett sugrör. Jag ska inom kort lägga upp bilder på dessa för vi hade verkligen the time of our lives igårkväll när vi testade dem! Hahaha!

Igår kväll deckade jag i soffan. Mitt under "My supersweet sixteen". Louise väckte mig genom att gorma "KARIN!" Jag vaknade med ett ryck och Louise sa åt mig att lägga mig. Då var klockan 10.15 :S...

När vi hade lagt oss så var jag precis på väg att somna då jag hörde ett surr i rummet! Här har dom en insekt som är bedrövlig. Den är så äcklig; Stinkbug heter den. Den flyger runt och kryper runt - överallt!! Louise har fobi mot småkryp och denna är en av de värsta (efter pappa-långben). Vi gjorde en rannsakan av rummet men utan resultat. Sen var jag på väg att somna igen då jag plötsligt säger:
- Vaa? (Seg och trött)

Detta vaknade jag av och Louise satte sig upp i sängen och undrade vad fasen jag höll på med. Jag hade nog precis börjat drömma om något. Vi garvade ett tag.

Jag sov inte så länge denna natten heller. Men jag tror att min Jet lag är på väg bort. Ikväll lovar jag att vara på alerten. Då ska vi vara babysitters.

Louise var med om en traumatisk upplevelse inatt!!! Hahaha, jag dör! Hon skulle berätta om den så här:

- Vet du!? Jag hade världens värsta mardröm inatt!!
- Jaha? Tell me.
- Jag sov och helt plötsligt hör jag ett ljud "MZBXCZKNZS".
Jag garvar sönder mig av denna ljudeffekt.
- Jag flög upp ur sängen och sprang och tände lampan!
Jag vaknade inte utav detta (jag sover på madrass i hennes rum).
- Sen spanar jag lite och så kommer en stinkbug krypandes upp vid min kudde!! Fräscht, då har den liksom krypit runt i mitt öra.....


Stackars Losse. Hon kunde inte sova på en timma efter det.

Idag har jag vart med Doris och Christer (Doris bror som också är här på besök) och handlat. Jag fick se en amerikans livsmedelsaffär. Den var hur lyxig som helst. När man kommer in kan man köpa en kaffe och gå runt och dricka den medan man handlar. Till detta finns en särskilld mugg-hållare på kundvagnen. Fancy.
Louise är nämligen barnvakt idag på dagen så jag fick åka på äventyr med Dorre och Chrille.

Det som är mest irriterande är att jag inte lyckas få min mobil att ringa! Jag har full täckning, men ändå står det "limited service"!!! What to do?


"The home of the brave"

Nu är jag nedstigen på amerikansk mark. Kaptenen flög inte allt för snabbt och stackars Louise och Doris (kompis+mamma) fick njuta extra länge av Philadelphia International. Ca 1 h längre än beräknat.

Flyget
Åkte i ett pytte-plan mellan Landvetter och Paris (Charles De Gaulles) Satt bredvid en åpen dam som i princip ryckte från mig min SOLO-tidning :( Blä. Tiden gick iallafall jättefort och på ett par timmar var jag framme i Paris. Största tabben gjorde jag innan jag skulle gå på flyget! Jag svepte en Festis. Det resulterade i att det första jag var tvungen att göra på planet var att kissa... Lärde mig en nyttig läxa. Toaletterna är ingen höjdare.

På Charles De Gaulle fick jag en mindre chock. Visste sen innan att det skulle vara en stor flygplats med tre olika terminaler som var sammanlänkade med tåg.  De tre terminalerna hade i sin tur x antal terminaler. Terminal 2 som jag anlände till hade 6 olika (!). En terminal var ungefär tre gånger så stor som hela Landvetter flygplats. Jag var mycket duktig på att hitta rätt iallafall. Jag behövde inte checka in eftersom jag skulle med en transfer. Jag behövde inte heller ta hand om mitt bagage så det som gällde för mg var bara att gå ombord kl. 12.20. Jag hade tre timmar på mig och det vara på gränsen till segt. Två timmar hade varit lagom. Jag hann käka, köpa parfym, kolla i lite andra affärer och läsa GP. Min parfym var jag jättenöjd med, speciellt eftersom det stod på en skylt att det vara en nyhet. När jag sen visade den för Louise när jag kom fram sa hon "Åh,den har jag också haft, den är skitgod!".

När det väl var dags för boarding i Paris fick jag två formulär att fylla i. Den ena innehöll frågor som "I'm bringing agricultural items/ snails - yes or no" och den andra frågor som "I have a mental disese; or communicating problems; and or are a drug addict - yes or no" Jag fick bestämt kryssa no på alla frågor.
Jag fick två stolar för mig själv på planet vilket var wonderful. Flugvärdinnorna/flygvärdarna var så snärtiga! Jag älskar när fransmän pratar engelska. Det var rätt härligt att höra lite franska också.
När vi åkt i ungefär 3-4 timmar och lunchen precis var uppäten och jag hade en halv (liten) flaska vin kvar och en kopp kaffe kom det glada beskedet att vi skulle åka in i turbulens. Crap. Jag tänkte att jag visst inte vill ha rödvinsfläckar på min vita t-shirt så jag klunkade mitt vin. Kaffet var ännu för varmt att dricka. När vinet var klart hade den ännu inte blivit någon turbulens. Jag tog precis upp in kopp kaffe när planet börjar vingla. Jag dricker försiktigt för jag vill helst inte bränna mig. När jag druckit några klunkar i all försiktighet kommer dödsstöten. Mitt kaffe orkar inte hålla sig innanför ramarna och det hoppar ut en skvätt på min vita tröja... Så var det bara att ta på sig tjocktröjan igen.

Till min stora belåtenhet fanns det Harpan att spela på planet!! Bra gjort Air France. Jag satt nog totalt i två timmar och spelade detta underbara spel.

När jag gick i land på Philadelphia International fick jag strikta order om att "non-citizens to the right". Så där ställde jag mig i kö för att bli beviljad inträde i "the home of the brave". Lämnade fingeravtryck, berättade om mitt syfte med resan, blev fotograferad och fick till allas glädje tillstånd. Väntan på väskan blev lång, men den dök upp och jag kunde påbörja promenaden till utgången!

Där stog Louise och Doris och gav mig kramar när jag kom!

Att dom kör som dårar i USA fick jag erfara på sträckan flygplatsen - Wayne (där Louise med familj bor). Vi krockade inte men männiksor bara kör och skiter i om det är en annan bil i vägen.

Nu är klockan 09.51 här och jag har en lätt huvudvärk. Vi ska gå i lite affärer idag vilket ska bli trevligt. Jag ska förmodligen också få möta Louise guy Dan the man. Ska bli kul!

På återseende!


bob hund

image100

Har fått ett uppsving hos mig. Var längesen jag lyssnade på dom. Och jag kan inte fatta varför! Dom är kungar.


bobhund.com

bob hund @ Sen kväll med Luuk:  http://www.youtube.com/watch?v=fdOzx_slfxU

Enjoy.

Dagen D(oh!)

Imorgon är dagen då verkligheten visar sig. Man får bekräftat hur kass man faktiskt är. Beep-test väntar runt hörnet.

Ovanstående är egentligen skit samma. Ialla fall de närmsta tre veckorna. För jag ska ha det lajban på andra sidan Atlanten. Lajban innebär även en del träning för er som tvivlar!
Har börjat packa och jag gör det bra dessutom :) Svårare kommer det dock bli när jag ska bege mig hem. Förhoppningsvis har jag gjort en del klipp och planerar att få med mig så mycket hem jag bara kan. Man får inte vara snål.

Jag tror jag ska lyxa till min sega kväll med ett mindre Simpsons maraton. Och en titt på
Bestefar & jeg! Detta fenomen är inte bara roligt, det är en mirakelmedicin mot trista dagar!

Till Elin:
Lisa: Bye house, bye tree...
Bart: Bye bye toothbrush.

Lördagen spenderade jag med min kära syster! Det är underbart hur bra vi kommer överens. Samma gäller min andra kära syster. Tyvärr bor hon inte i trakterna, utan några timmar bort vilket resulterar i mindre kvalitetstid. Vi tre har inte bott under samma tak på några år. De är båda äldre än mig och har flugit ur boet och skaffat eget. Men när vi väl träffas är det som att vi inte varit ifrån varandra. Det är en underbart speciell känsla. Något att ta vara på.

Denna ramsa drog vi ungar efter maten när vi var små:
Tack för maten den va go, resten spydde resten dog.
(Kalla det felsjungning om du vill. Själv föredrar jag benämningen remix.)

Snipp snapp snut.


..."Och magen.."

Fick lust att lista mina absoluta favoritfilmer! (Utan inbördes ordning) 
1. Smala Sussie
2. Fucking Åmål
3. Tjenare Kungen
4. Sunes sommar
5. Breakfast Club
6. Saving private Ryan
7. Shrek
8. Tomten är far till alla barnen
9. Tillsammans

10. American Pie

Vad säger ni om det?


Håll i hatten!

Nu är det exakt en vecka (!) tills jag beger mig till USA. Jag har redan nu en smula resfeber. Bekymrar mig över hur jag ska hitta på flygplatsen i Paris, vem kommer jag sitta bredvid på planet, kommer min väska komma fram mm. I ämnet vem jag kommer sitta bredvid på planet är detta mycket viktigt (med betoning på mycket). Tänk om det är nån pratglad jävel som lägger ut sin livshistoria eller nån som luktar illa! Tänk om det är en barnfamilj! Skräck! Hoppas på en snygging som har ett gameboy att
disponera :)! 

Jag har nu varit driftig och investerat i en kamera och en resväska. Två saker jag kommer kunna ha stor glädje av, haha! Speciellt bra var att resväskan endast kostade 300 riksdaler. Jag blev dock väldigt kär i en resväska med leopardmönster! Jag hade sett hur cool ut som helst om jag hade trippat runt med den. Men priset på den jag köpte vägde över. Den andra gick på dryga tusenlappen.
Kameran känns verkligen som en investering. Prisklassen något högre än resväskan :s.. Men jag kommer från och med nu kunna dokumentera ännu mer av min vardag, vilket är något jag varit bedrövlig med de senaste 19 åren :). 

London, oh behave! När jag ändå är i farten med resor över haven har jag bokat en resa till Fannys nuvarande hem, London. En tung utgift inför kommande resa till USA, men ack va kul det kommer bli att träffa henne och utforska stadens utbud.  

Suck. Efter jobbet idag har jag bokat in ett gymbesök. Har nämligen satt som mål att hinna besöka gymmet minst 2 gånger i veckan.