Sant

Skönaste och sannaste erkännandet igår:

Vi spelar innebandy för att det är najs.

Champagne Supernova

Fick ett Oasis-infall och undrade varför jag inte lyssnade på dem jämt. Jävligt bra fråga, med tanke på deras förmåga att få mig såld.

...


- Gnäller ni över att ni röstat fram en pissig regering?
- Jag skulle väl aldrig rösta på något borgarpack!
- Jag visste väl att du hade hjärtat på rätt sida Karin.

...


Ser ut som ett jävla flyktingtillhåll på mitt rum, vilket ingen bryr sig om förutom jag som ju bor där. Fuck it.


...


5 timmars bussresa väntar vilket inte gör mig sådär jätteupphetsad, men ändamålet helgar medlen. Riktigt kul med viktig match, med världens bästa brudar.

...



USA here we come!! Vid min sida, Emilia da haircutter, destination - DJ Vigge. Cabba runt i Philly, konsumera mera (som Marcus brukar säga) och göra reklam för ett mindre imponerande land. I like.

Inte det lättaste

Ett innebandyprojekt i Göteborgsområdet går nu under namnet:

FBC Göteborg Challengers


Spontan reaktion:

Hur fan ska det gå att säga på fyllan?

Jag igen.

Har en massa tid att döda. Om man har det, är det ett lysande tillfälle att lyssna igenom denna fantastiska låtförening:

Summer Festival Guide Of 2008 (Mixed By The Vandals) CD1

01. The Chemical Brothers - The Salmon Dance  (Heavily Smoked By The Glimmers)

02. Felix Da Housecat - Pretty Girls Don't Dance (What Should I Do)

03. Yelle - A Cause Des Garons (Album Version)

04. Lily Allen - Alfie (Css Remix)

05. Grafton Primary - I Can Cook (Original Mix)

06. Gameboy/Gamegirl - Sweaty Wet/Dirty Damp

07. Zombie Disco Squad Vs. Blackman Vs. Demo - Straight Boy (Instrumental Mix) Vs. Beat That Bitch With A Bat Vs. Friday (Acapella)

08. Ian Oliver (Feat. Shantel) - Bucovina

09. The Black Ghosts - Anyway You Choose To Give It (Playgroup Mix)

10. Bonde Do Role - Marina Gasolina (Radioclit Remix)

11. Da Hool - Meet Her At The Love Parade (Act Yo' Age Remix)

12. Jacknife Lee - Making Me Money (Switch Remix)

13. Technotronic - Get Up

14. House Of Pain Vs. Micky Slim - Jump Around (Remix)

15. Prince - Kiss (Lp Version)

16. M.I.A. - Paper Planes

17. Mystro (Feat. DJ Reflux) - Punching Cones Everywhere

18. King Amir - Samir's Theme (Madskillz Miami Bass Remix)

19. Edu K - Gatas Gatas Gatas (Scottie B Remix)

20. Enur - Calabria (Club Mix)

21. Pharoahe Monch - Body Baby (Count Of Monte Cristal & Sinden Remix)

22. Crookers - Atomic Baile Boy

23. Digitalism - Idealistic (A Trak Remix)

24. Calvin Harris - Merrymaking At My Place (Mr Oizo Remix)

25. Groove Armada - Superstylin' (Original Mix)


Hjälp!

image269

Den här saten huserar just nu i mitt rum!!!

Rare

Brukar inte skriva särskillt mycket om innebandy, men efter gårdagen skulle jag vilja säga att det är läge. Kaboom, vilken energi vi satt på! Hela vägen från Ström till min mamma och pappa på läktaren rörde sig en otrolig intensitet. Läktarn var mer välfylld än tidigare, plussa på ett 50-tal till och det var ungefär lika många som såg våra beundransvärda F16 hästa sig i JSM-slutspelet.

Vårt vitfärgade landskap ser närmast magiskt ut. En vinter som denna, säg vem har sett det här i Göteborg? Jag kan knappt minnas senast snön faktiskt låg kvar i mer än 24 timmar. När det snöar blir det slask, det är så vi gör det här i Götet. Sorgligt nog. För om vi under vintermånaderna december, januari och februari kunde vakna upp och se ett förtrollande landskap som nu, skulle jag gissa lite wild and crazy att antalet självmord skulle sjunka aningen. Uttycket "Det är som en saga" har brukats i ett helt annat sammanhang innan (involverat en viss mängd alkohol) men passar onekligen när ens ögon får skåda snöklädda hängbjörkar.

I detta euforiska tillstånd begav sig ett gäng svartklädda rävar ut i nederbördens eget liv. Julia "Överraskningen" Rudh hade på sig en rånarluva för att värma öronen. Ett uppvärmningsvarv senare var det underställ av och shorts på. Med halvfulla läktare genomfördes en riktigt bra målvaktsuppvärmning.

Hade jag i omklädningsrummet innan match nuddat en viss kvinnlig tränare hade jag fått brännsår. Den människan har en del energi i sig.


När känslan av att vi alla ville vinna fick utlopp i en match mot Falun gick det så rätt, så rätt. Tittar man både ett och två år tillbaka känns det överjävligt skönt att slippa depressionen som kommer ur en förlorad kvartsfinalserie. Fattar precis hur surt, trist, jävligt, jobbigt och ofattbart det känns för Falun.

Men det kan de gott ha.




Uppsnappat på bänken:
- Snusar hon, eller ser hon bara ut så?
- Det är så hon ser ut.


Familjen som vi blivit förgyller tillvaron i detta fantastiska polarklimat! Kärlek.


Sladd-mania

Jag säger som min goda vän och vapendragare Sara:

- Vi kan ju iallafall inte klaga på att vädret är enformigt.

Jag uppskattar obviouisly inte snö och vinter, men under gårkvällens pudersnö-produktion hade jag en riktigt trevlig kväll med mina pals. Bitterheten hade liksom lämnat mig och overgått i en harmoni. Rätt bra kändes det. Jag började inte ens svära av att det var runt -7 grader och ett decimetertjockt snötäcke över bilen vid hemgång.

Mognad.

Slirade runt lite med vad jag trodde var en bil med vinterdäck. Av min darriga körning i en rondell att bedöma misstänker jag att NÅGON tjuvat med att byta till sommardäck.
Min passagerare var väldigt fascinerad av flingorna som föll. Strålkastarna på bilen i kombination med kvällsmörkret och stora, vita snöpartiklar resulterade i en tunnel på väg mot framtiden. Stämningen i bilen var alltså mystisk. Men varje gång man träffar Sara är det så - lite poetiskt och härligt!


Har sedan några månader tillbaka fått höra att fransk hiphop is the shit. Med tanke på att jag inte ens gillar hiphop särskillt mycket var jag skeptisk. Men eftersom fransmän faktiskt har rätt mycket bra att komma med (Yelle och Phoenix) har jag äntligen tagit mig samman och känt in den franska hiphopkulturen. It IS the shit.

Har lust att hålla ett riktigt hyllningstal för Frankrike. Planerna för kommande sommar/någon gång i framtiden talar för att San Tropeeez kommer intas, likaså Marseille - Provence. Mästerverk från la France:

Phoenix - Run Run Run
Yelle - Je veux te voir
Yelle - A Cause Des Garçons


och så då Soprano.


C'est de la Merde!

Rookie mistake

Gjorde nybörjarmissen och glömde helt av tre klassiker på filmlistan. Dessa kommer för evigt finnas i mitt hjärta:

1. Tillsammans
2. Sunes Sommar
3. Fucking Åmål

Kvällens feeling:

Soprano - J'étais comme eux

och

Enigma - The Return To Innosence

Hissa

Dollarn är nu härligt billig. Följde dess fall sen några veckor tillbaka och när priset på 6.02 nåddes för dryga veckan sen slog jag till och skaffade mig lite illaluktande (dollar har en viss arom som inte är helt lugn) bucks.

The occation, för den som undrade är att jag återigen ska besöka underbara Philadelphia, New York och det idylliska Wayne. Om man någon gång sett Desperate Housewives och undrat vart i helvete de hittat Wisteria Lane skulle ta sig en tripp till Wayne med omnejd. Husen är stora, bilarna dito, gröna buskar, träd och hemmafruar med barnflickor. Något overklig känsla att vara där, men ack så underbart.


Något jag vill dela med mig av är en uppdaterad filmlista! Här är topp 5 just nu:

1. Breakfast Club
2. Studio 54
3. Garden State
4. Juno
5. Good Will Hunting

Inte ens nära: Hairspray. Ännu en sång, ännu ett smajl. Sjöng dom samma låt hela tiden?

Något som börjar gå mig lite lätt på nerverna är vädret i södra Sverige. Våren lurade runt hörnet men gömde sig fort. Istället kom snön, med vindar á la polar, och gjorde att man önskade sig långt bort. Fy på dig


Tänk till

Igår berättade Marcus att jag/min blogg  inte längre fanns med som "snabbknapp" vid hans adressfält eftersom det var så längesedan jag uppdaterade. Let's call it a dealbreaker.

Ämnet jag vill ta upp är mig bekant genom mitt intresse att läsa födelseannonserna i GP. Det blir som ett beroende; Vem har joinat oss denna dag? Med betoning på vem. Det är nämligen riktigt jävla skrattretande vad föräldrar är kapabla att döpa sina barn till. Och den pågående trenden är jag inget fan av. Jag blir faktiskt aningen förbannad när man slänger in en massa obefogade h:n överallt. Exempel:

- Noah
- Ellioth
- Norah


Exakt NÄR uttalar man dem? Missänker att det beror på att man vill hotta upp ett annars tråkigt namn. Själva konceptet som verkar gälla nu är att döpa sitt barn till något så ovanligt som möjligt. Resultatet blir då att alla barn kryper runt och heter Tindra. Spare me, snälla.

Mitt tips till alla föräldrar som vill ge sitt barn ett udda namn; Titta en sväng på födelseannonserna INNAN. På så vis slipper vi alla obehaget av ett "egenkomponerat" och speciellt namn written all over the fucking place!