Hett!

Haha, kolla bara på detta. Vilken dramatik!

Update

Visst heter/hette nyheterna på TV3 Update? I think so.

I slutet av maj/början av juni spelas kanon-cupen Viking Line Cup i Falun. Det är alltid lika kul! Då jag förra året missade höjdpunkten har suget efter täta mathcer, lufmadrass och oförutsedda händelser var starkare än någonsin. Planerna började ta form, men rätt som det var bokade jag en liten resa. Och fick sedan reda på att cupen ska spelas 1-4 maj. Var det då jag var hemma? Nej.


När jag växte upp, på det ljuva 90-talet, tittade jag ofta på ett skitbra barnprogram, Alvin and the Chipmunks, eller på svenska, Chipmunkarna. Det verkar dessvärre som att det inte är så många andra som blivit frälsta. Kolla in det
här och se om ni minns.


Dagens te: Persian Earl Grey

Januari.

Här i Sverige är vi bortskämda med en absolut fantastisk sommar. Den varar bara i typ två och en halv månad, men den tiden är underbar. Vad är det som gör den svenska sommaren så bra då? Jo, den är magisk. Bah! Vaddå magisk? I södra Europa varar sommaren längre och bjuder på ett klimat snäppet mildare och i många länder är det ju sommar året om. 

Det magiska ligger i att de fantastiska månaderna juni, juli och augusti ger oss kraft att ta oss igenom nio månader av misär. Eller rättare sagt, sommaren påminner oss om varför vi överhuvudtaget bor kvar i landet. För om man i en dag i januari tar en titt ut genom fönstret ber man om att bli omplacerad, Karibien lockar mer än nånsin. Avundsjukan när någon vän bokat en resa till Mallorca runt årsskiftet är påtaglig, gnället oundvikligt.

Och ändå bor man kvar.

Fördelar med vinter har jag aldrig hört talas om. Fast, när man var barn var det rätt kul när man fick ta fram snowracern och kunde åka i Mördarbacken. Tjusningen med det har mattats av med åldern.

På västkusten har vi inte varit bortskämda med "bra vintrar" vad jag vet. Fast hur definierar man en bra vinter? Snö och kallt gissar jag på.

"Mm, vad skönt med tio minus och vind som blåser igenom dunjackan och in i benmärgen".

"Och jag tycker att det är skitkul att gå ut på morgonen och skotta snö och skrapa rutorna i 10 minus".

Nope.


När det är slask och regn ute kommer man inte mycket lindrigare undan, tack vare vindarna som ett av djävulens verk. Om jag hade varit med när Titanic sjönk och överlevt hade jag troligtvis dragit någon typ av parallell med en vinter i Göteborg och att ligga på ett isflak i norra Atlanten.

Men i april börjar vinden få upp värmen och min favorittid på året kommer - våren. Vårkänslor är nog det mest underbara jag vet. Man hamnar i någon sorts lyckohypnos och glömmer genast mardrömmen oktober - mars. (September ser jag som en mellanlandning, på väg mot hösten. En rätt lurig månad som påminner om glada sommartider men även ger en försmak av helvetet som väntar.)

Nedförsbacken börjar som sagt i april och sen går det av bara farten. Ljusa kvällar, grill och flip flops blir rutin och man tror att det ska vara för evigt. Om det ändå vore så..

VP

Vuxenpoängen rasslade in vid tolvslaget. Uppenbarligen skulle 2008 bli året då jag lämnade min ungdom. Inget hetsdrickande på förfest, inget gapande på spårvagnen eller vilt kramande och hejande på alla 100 kompisar man tydligen hade. Ett ytterst moget och sansat firande blev det den 31a. Spel, konversation, ost och kex is the shit.

Träffade några partydjur på tisdagen (dagen efter) som till skillnad från mig inte hade varit hemma redan 02.30. Skålande fram till 04.00 var snarare vad som skett på den fronten. Det såg ut som att digerdöden anlänt till deras residens. Alkoholens biverkningar presenterade sig för mina sinnen, men denna gång som resultat av andras prestationer. Hade omständigheterna varit annorlunda hade kanske även jag svept ett par Staropramen Dark, men av okänd anledning var den enda alkohol jag fick i mig en skvätt Moët.. Att inte vara bakfull på nyårsdagen är något jag rekommenderar.