Min älskling

Fy fan. Det gör mig så otroligt ledsen att du inte kommer finnas hos mig mer, min älskade mormor! Det gör ont när jag tänker på hur jobbigt du har haft det den senaste tiden! Du är värd så mycket bättre. Jag kommer sakna dig så ofantligt jävla mycket!!! Men jag vet också att du kommer träffa morfar igen och jag vet hur mycket du har saknat honom! Se till att krama honom så ofta och mycket du kan för jag vet att du längtat efter honom. Jag vill inte att du ska ha ont längre. Men inte heller släppa taget om dig. Jag vet inte vad mer jag ska säga. Tack för att jag fått lära känna dig. Du finns i mina tankar.


Elin 20 år idag!

To recap. Jag mådde illa i ett och ett halvt dygn och misstänkte vinterkräksjukan. Igår pratade jag med min goda vän Sissel, som skulle ha burit på smittan. False alarm! Det visade sig att samma kväll Sissel hade spytt och därmed döpt det till vinterkräksjukan hade hon även druckit en mängd vin... Sammanfattnignsvis kan konstateras att man icke skall dra några slutsatser om sjukdom när man har alkohol i blodet.

Ett litet akward moment för mig med tanke på min inbillning om att ha blivit smittad. Hypokondrikerklinikens adress och öppetider någon?

Idag kan detta inlägg tillägnas Elin - Slangen som idag fyller 20 år och som därmed tar ännu ett kliv mot vuxenlivet! GRATTIS! Hon ska senare idag få en gåva som jag  valt ut. När jag frågade vad hon önskade sig sa hon "en mascara". Men babe, jag gillar dig mer än att jag ger dig en mascara på din 20-års dag!

Nu är jag officiellt inte längre dagis-vikaire/slav! Detta ska firas. Idag ska jag ha en lovely day. (Fan va lovely! // Falun 2004) Jag ska till gymet med Julia/Julle/Bullen/Bulan Rudh och ragga på biffar (och träna). Sen måste jag köpa mig lite snus, exempelvis på Willys bredvid gymet (hoppas på ett något lägre pris). Sen ska jag gästa casa Sandberg.

Kommer ni ihåg när man var liten och liksom "cyklade" med en kompis? Asså, man låg mittemot varandra på golvet på rygg och trampade runt med varandras fötter. Jag och my sis' Jenny gjorde ofta det när vi va små. Vi körde också benbrottning. Jenny vann oftast (hon är fyra år äldre) och det var en hel del prestige inblandat, en kamp om liv och död kan man säga! Men iallafall.... Jag och Sissel "cyklade" igår och det var väldigt roande klockan halv 12 en söndag kväll! Give it a try!

Vi säger så då!


Kräkas?

Uuää...jag mår lite illa. Sissel har vinterkräksjukan. Jag träffade Sissel i veckan. Jag dör om jag får den med tanke på att det värsta jag vet är att kräkas. Ända sendan jag var barn och sprang omkring i min favorit mimmi-mjukis-klänning har jag avskytt det där med att kräkas. Det är så läskigt. Förut idag åt jag en wok med kyckling och nudlar på Åhléns restaurang/café.....kan det var den som orsakat illamåendet tro? (Inga misstankar officiellt riktade mot stället)

Nu har jag sett på två av Sissels DVD med Sex and the city! Wonderful!

Dags för sömn! Hoppas att kräk-känningarna är över imorgon!!! Annars döööör jag!


Något mycket upprörande en lördag

Äntligen sänker staten skatten! Vi som jobbar och sliter ska inte behöva ge bort våra pengar till sån skit som skola och sjukvård. Nej, jag vill hellre att någon sniken jävel ska ta hutlöst betalt för att jag är sjuk. I min kommun sänks kommunskatten med 15 öre -  jippi! Det betyder att om jag tjänar 20 000 i månaden blir skattesänkningen cirkus 30 kronor. Med så mycket extra slantar kan jag ju faktiskt unna mig att gå till doktorn och bli frisk, med tanke på att doktorn säkert bara tar en hundralapp för besväret.  Samtidigt som 15 öre försvinner från kommunskatten minskar kommunens skatteintäkter med ungefär 9 miljoner kronor. Sjukt bra!

     ↑OBS! IRONI!

Allvarligt talat, jag blir så trött. 30 spänn mer eller mindre i skatt spelar väl för fan ingen roll. Det är vansinne att vi med så små medel som 15 öre kan bidra till 9 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter och sen bara skita i det!

Jag saknar ord. Det ska bli intressant att se hur mycket pengar rikemännen har kvar i sina plånböcker när dom ska försörja sin storfamilj.

Hej då.


harpan

harpan

Japp, tagen på bar gärning. Har blivit såld på Harpan! Precis när jag insett att jag blivit beroende snackar jag med Sissel som OCKSÅ har blivit en inbiten spelare. Kände mig dock aningen underlägsen. Jag spelade med "dra ett kort" medan Sissel körde hårt på "dra tre kort"... Så från och med nu kör jag den tuffa stilen, "dra tre kort"! I'm cool I know!...

Jag har tränat idag och det gick bra. Drog en fet lögn igår.... hahaha! Inte till någon jag håller kär, utan till en slavdrivare :) Mohohohaaa! *Evil*

"I loove snabbköp! Tänk att bara få gå in och ta en snabbis, hahaha!" Sjukt kul sketch på Hey Baberiba :) "Pussy, mmmm I like!!" J.C va ball.

puss



Nostalgitripp!

I skrivande stund sitter jag och Sissel och pratar sjukt roliga minnen från vår uppväxt! Nu kom Sara också! Vi tre har hängt ihop sen förskolan/första klass. Vi gick i klass 1 D, eller 1 duva som det blev lite senare.

Vi lyssnar på en skiva med 90-tals hits...Aaa, det gyllene 90-talet.

En gång i sexan köpte Sissel godis i lillaffärn. När hon kom tillbaka till skolan och skåpen möttes hon av Emilia.

Emilia: Kan jag få en godis?
Sissel: (Tvekar lite) Nej.


Sen går Emilia och Emma (båda gick i vår klass) framför Sissel i korridoren till en lektion.

Emilia: (Till Emma) Har du tänkt på att Sissel har blivit mycket fulare på sistone?
Sissel: (Som hör) Ful kan du vara själv!
Emma: (Vänder sig om till Sissel) Men Sissel, du har faktiskt blivit fulare på sista tiden!

Att just denna händelse kom på tal igen beror på att vi läste om den i Sissels dagbok från sexan! Hysteriskt kul! Bara för att man inte får en godis.

En annan mycket roande händelse var när Sissel var tillsammans med Andreas (som också gick i vår klass). Vi gick i sexan då med. Vi satt ett gäng i kafeterian när Sara säger:

Sissel, kan inte ni två titta på varandra? (Alltså Sissel och Andreas)

Okej, tänkte dom och så tittade dom på varandra.

Efter en liten stund utbrister Sara plötsligt:

Men Sissel, vilken konstig min du gör! Du ser jättekonstig ut!

Sissel blev nervös och röd i ansiktet och gick därifrån.

Även yours truly har sagt och gjort ett och annat pinsamt. Exempelvis något jag sa till Sissel när vi var sex/sju år. Min syster hade en chinchilla. Men till Sissel sa jag att det inte alls var hennes utan min systers kompis som vi passade åt henne. Anledningen till att vi skulle passa den åt henne var att hon seglade jorden runt. Fet lögn asså :)

Skåpen på Djupedalskolan var en rätt big deal. Man skulle helst pynta dom med diverse fräcka grejer. Sara gjorde revolt och när hon helt out of nowhere satte upp ett trosskydd i skåpet med orden "kvinnlig dominans" skrivet med svart bläck blev dom flesta fundersamma. Vid detta tillfälle gick vi typ i sjuan. Sissel tyckte det var äckligt.

Om jag skulle vara en siffra skulle jag vara vara en gul trea eller en fyra (enligt Sissel och Sara).
Sissel skulle vara en solklar sjua och Sara skulle vara en tolva eller femma. Sjukt onödig diskussion.

Det får räcka med minnen nu!




Fanfanfan

Allvarligt talat. Hade just skrivit ett inlägg och skulle publicera det. Då ville dator-jäveln att jag skulle logga in igen och allt försvann.

Strömavbrott och en seg morgon

Så låg man och läste (Sista chansen av Marian Keyes, sjukt bra!) igår kväll och hade TVn på lite lätt i bakgrunden. Zapp sa det och vips var det kolsvart. Jag förstod att strömmen hade gått. Just när jag började fundera över varför det hade blivit strömavbrott så hör jag den - smällen. Boooom! Jesus Jävelberg vilken smäll. Jag var helt säker på att blixten hade slagit ner i vårt hus och att det skulle börja brinna, ELLER att det var krig och en bomb/missil hade smällt precis utanför vårt hus.

Jag flög upp ur sängen och började famla efter mobilen. Jag fick tag på den, satte på ficklampan och gick ner till mina föräldrar som jag hörde också hade vaknat av smällen. Pappa sa: Japp, där gick datorn sönder och han kutade in till datorn och drog ur alla sladdar. Sen intog han elskåpet och rätt som det var var det ljust igen!

Jag var lite orolig ett tag för att det skulle smälla igen (för jag höll verkligen på att bli döv + att jag typ blev skiträdd) men jag somnade snabbt.

Morgonen däremot va överdjävlig...tokigt trött var jag (jag skulle upp till jobbet) och jag hann snooza två gånger innan jag var tvungen att stressa. Jag glömde dricka mitt morgonkaffe vilket resulterade i en mardrömsliknande huvudvärk resten av dagen.

Smällen som jag trodde var början av ett krig var egentligen en sjuk blixt som slog ner i ett plan som var på väg att landa! Scary shit.

Dags att ge sig nu.


Haha igen!



http://bubblare.se/vattenfallan/


Thumbs up!

Haha

Haha den här va ett guldkorn.

http://bubblare.se/crazy_frog_broderna/


Måste ses.

So far so good

Onsdag 10.02. Jag sover som en gud men får ett samtal om att jag ska få besök! Det var ungefär så här:

Elin: Hej det är Elin! Sover du?
Karin: Mmm.
Elin: Jag kommer hem till dig nu, jag är vid guppet!
Karin: Vilket gupp?
Elin: Det där, vid busshållplatsen!
Karin: Aha ok.
Elin: Hej då!
Karin: Hej då.

Tio sekunder efter rycker det i dörrhantaget, helt rätt, Elin va framme och klev in i mitt hem. Hon såg annorlunda ut i håret. Hon hade det utsläppt och oplattat, vilket inte händer varje dag.
Det var dock ett trevligt sätt att bli väckt på.

Heting

Bilden ovanför är jättegammal men jag tyckte den förtjänade en plats här. För tillfället lyssnar jag på "Horror show" med The Libertines vilket onekligen känns passande :)!

Dagens fråga: Om du ringer någon tidigt på morgonen (ca 7.30) och hör att personen är hes, är han/hon då sjuk eller nyvaken?

Kan du avgöra i vilket av dessa skick min vän Marcus är i?

marcus

Börjar nu bli dax för lunch. Sedan har jag ett vilktigt beslut att fatta. Ännu lite senare är det tid för träning.

Hej sålänge.


soad

soad Här kommer en lista med dom 10 bästa låtarna av System of a down, enligt Cake.

Here it goes:

1. Toxicity
2. Aerials
3. Violent pornography
4. P.L.U.C.K
5. Needles
6. Chop suey!
7. Science
8. Forest
9. I-E-A-I-A-I-O
10. Fuck the system

Egentligen är 100% av låtarna klockrena men dessa uppfyller kraven för dagens lista. Bör lyssnas på!


I valet och kvalet en helt vanlig tisdag.

Helvete vad man känner sig själv dåligt......känns det som! Jag trodde att jag var säker på min sak men nu när det kommer till kritan är jag lika delad som världens mest delade bak (som det pratas om i ordspråket).

Ett ultimatum har ställts och det skrämmer mig. När så många individer är inblandade känns min åsikt dels som en fis i rymden, dels som den avgörande rösten. Men så går inte heller att resonera. Man måste ju alltid följa hjärtat och det man tror på. Hitta den rätta känslan och sen köra på det. Men är det så enkelt? Blir man för bekväm och drar sig för att fatta beslut. Jag vågar nästan tro det. En sån person som jag litar inte min åsikt. Jag överväger åt både det ena och andra håller och blir rädd för att fatta ett beslut och kommer förmodligen fatta fel vad jag än gör..

Man fattar hela tiden beslut, stora och små och när det kommer till dom stora blir man livrädd för att välja fel. Men små problem kan väl också bli stora? Dom stora besluten kanske inte är så stora, utan egentligen lätta?

För att bli mindre filosofisk  och mer konkret så tänker jag köra på mag-prylen, lite på din magkänsla och kör på för fullt! Jag tror min mage är inne på rätt spår...

De tre stadierna

Om kärlek

Det första stadiet är när killen gillar tjejen, men tjejen inte gillar killen.

Det andra stadiet är när tjejen gillar killen, men killen inte gillar tjejen

Det sista och värsta stadiet är när tjejen gillar killen, och killen gillar tjejen - ibland!


Detta (mycket kloka) konstaterande myntades år 2004 av Elin "Mangan" Magnusson. Det avspeglade hennes dåvaranade "kärleksliv" och vi som känner Elin vet om vad/vem det handlar om. Bör tilläggas att fröken Magnusson inte var nykter.

De tre stadierna är något som i princip alla kan relatera till.

Något att fundera vidare på: Vilket stadie befinner du dig i just nu?

"Mangan"


Vackert


"Socialdemokratin är så lyckligt lottad att vi har en vision som är tidlös: Ett samhälle som präglas av rättvisa, solidaritet och jämlikhet." //Göran Persson i Sydsvenska Dagbladet 2/9 2004

Hell yeah!!! Synd bara att de före detta arbetarna fick för sig att det numera tillhörde överklassen. Jag håller tummarna så att "alliansen" inte ska dra med vårt land ner i fördärvet.

Peace out.

The translation

Att vara onykter...


Första stadiet-SMART

Fyllans första stadium utmärker sig genom att du plötsligt har blivit en expert på allt som finns i detta universum. Du vet att du vet allting, och du förmedlar all din kunskap till vem som helst som kan tänkas lyssna. I detta stadium har du alltid rätt, varpå personen som lyssnar alltid har fel.


mangan,jag o robban

Andra stadiet-SNYGG

Andra stadiet börjar med att du inser att du är den snyggaste personen i hela baren och att alla andra tycker om dig. Du kan gå fram till vilken främling som helst ty de älska dig och vill gärna prata med dig. Kom ihåg att du fortfarande är smart och kan diskutera vilket ämne som helst med lätthet.

undeland,elin o carro


Tredje stadiet-RIK

Plötsligt har du blivit den rikaste personen i världen. Du kan bjuda samtliga personer på drinkar och öl. Du kan också slå vad i detta stadiet, och eftersom du fortfarande är väldigt smart så kommer du att vinna alla vad också. Det spelar ju ingen roll hur mycket du satsar för du har ju obegränsat med pengar.

167792-18

Fjärde stadiet-ODÖDLIG

Du är redo att mucka gräl med någon och alla, speciellt de som du har diskuterat med eller slagit vad med. Orsaken till att du kan mucka gräl så bekymmerslöst är att du är odödlig, ingenting kan skada dig. Du är inte ett dugg rädd att förlora, ty du är fortfarande smart, rik och otroligt mycket snyggare än dem på alla vis.

anton


Femte stadiet-OSYNLIG

Detta är det sista stadiet av fyllan. Nu kan du göra vad som helst, för ingen kan se dig. Du kan dansa på bordet, du kan gå hem längs gatorna och sjunga så högt du bara kan, ty ingen kan höra eller se dig. Och eftersom att du fortfarande är den smartaste personen kan du texterna till alla låtar du sjunger.

carro o jag

emelie o maria

Vänner på vift!

Detta året (och halva förra) kommer att präglas av att mina loves är på äventyr i andra stater.

1. Louise. Åkte först av alla med sin family till Philladelphia.
Crazy

Here she is!

Min plan är att snarast införskaffa flygbiljetter till "min favorit" president Bush's älskade land och hälsa på min darling.
Louise och jag

2. Fanny. Åkte några dagar efter Louise till en ö präglad av regn i Europa och hamnade i London.
Jag och min pärla

Min pärla, till höger, var hemma i Mölnlycke och hälsade på över jul och nyår till vår stora glädje! Även denna ängel ska få en visit av da one and only Cake!

3. Elin/Slang. I februari åker hon till Australien och blir borta i två månader.
Elin

I'm gonna miss her! Det är bara att hålla ut i två månader tills hon anländer hem igen.
Slangen


Hemma utan mina hjärtan är en riktig utmaning, rejält jobbigt! Varför har alla storslagna planer utan jag...it's the f-ing training.

Love ya.

Pete Doherty

Det är en het kille det. Musiken han har skapat är rykande het och minnet från när jag hörde Fuck Forever från tältet i Hultsfred (sjukliggandes och serverade pizzor till grannara) kommer aldrig lämna mig.

The thing is, Mr Doherty har nyligen blivit utsedd till världens sämst klädda man. Är det hatten det är fel på? För mig kan han hoppa över den men annars, skinnjackan stuprören och den vita t-shirten känns inte direkt som världes största modemiss. Jaja, mannen har ett oförskämt dåligt rykte bland musikaliskt okunniga Svenssons.

Med sin honungslena men samtidigt raspiga röst smälter jag, lägg där till den oemotståndliga brittiska accenten.
Han har en skön stil som skapar otaliga artiklar om "idioten Pete Doherty och hans heroin". Snälla skriv istället om den genialiska Up the bracket som är från tiden med The Libertines! Där snackar jag att man får ett starkt behov av att släppa loss i en fet konsertmassa.
Killen kan inte få nog med cred.


Er värd

Er värd


Ja, så det är alltså hon som öppnar sitt hjärta för rättvisan.

Oh my gosh

Vad ska hända här kan man undra. Det har inte jag, Karin listat ut. Men va gör det? Det finns en hel del att dissekera eller bara snacka lite allmän skit.

En favorit är listor så det finns en chans att det dyker upp någon sådan då och då.

Varför inte redan nu?

Sweet låtar som jag lyssnat på idag:
1. Kasabian - Empire
2. The Libertines - Up the bracket
3. Death Cab For Cutie - Marching bands of Manhattan
4. Muse - Stockholm Syndrome
5. X- Ecutioners - Like this

....och till sist Simon & Garfunkel - Bridge over trubled water (precis innan träningen gjorde att jag kände mig mystiskt och inte särskilt upplagd)

Tilläggas kan att jag spelar innebandy men det är inget jag kommer diskutera här. Då hänvisar jag istället till the one and only
zickos.blogg.se

Hey, how're you doin'?

That's all folks