Ett glas vin och din engelska är tiptop.

Två glas vin. Då börjar det låta riktigt bra, det du säger. Du är i princip amerikan. Dan och Louise has arrived. Så kul. Ball. Nasty. Sick nasty.

Okänd diagnos på TV4 Fakta nu klockan 9!

Oh yes. Morgonkaffet är som bäst framför ett avsnitt av sjuka människor utan diagnoser. Excited!!!

...

The Hives nya platta är skitbra för övrigt. I like. Har mest lyssnat på Veni Vidi Vicious innan men The black and white album verkar lovande.


Visdomstand - nej tack.

Det börjar bli tjatigt. Hur lång tid kan det ta för de rackarns tänderna att växa ut? Mina växer ut halvvägs, käften gör ont så att man nästan tar till våld, för att sedan växa tillbaka. Är det någon undermedveten anatomi-symbolik bakom? Är det så att tanden är obeslutsam för att jag själv är det? Förmodligen är det bara rent djävulskap. När jag är 40, kommer de fortfarande inte ha växt ut?

...

På onsdag får Svea rike finbesök från bortom Atlanten. Fröken Vigmo och herr Camarda gör ett efterlängtat gästspel. De kommer förmodligen få en mindre chock, då temperaturen skiljer på ett par grader. (Jämför 5¤C med 30¤C...) Jag vill uppmana alla att visa upp vårt lands bästa sidor då vår snart nya medborgare "Caramello" besöker Sverige för första gången. Som vi alla känner till är hösten inte Sveriges vackraste ansikte - därför är det extra viktigt att lägga på ett överdrivet leende för att utsråla den sanna och innerliga glädje som präglar vårt land. I know you can do it!

...

En minilista som avrundning. Bästa progammen på TV just nu:

1. Okänd diagnos (TV4 Fakta)
2. Djurpolisen (Animal Planet)
3. Ambulans - Först på plats (TV4 Fakta)

TV4 Fakta är en fantastisk kanal där man kan lära sig mycket. Medan andra prenumererar på Illustrerad vetenskap eller KP (Haggan) så drunknar jag i kunskap framför TVn. Animal Planet bjuder på spännande och blödiga program där djur räddas, dör, vårdas, tittas på osv. Har en och annan gång fällt en tår då ett djur räddats från döden och sedan adopterats bort. Är det inte lyckligt säg? Ändå slår AP inte TV4 Fakta - missa inte dubbelavsnitt av Okänd diagnos imorgon runt 9 snåret.


Paus

Det är dags att bekänna färg. Jag gillar inte fotboll. I viss mån är det kul att spela, men att titta på - no thanks. Dock finns ett undantag - VM. Då känns matcherna inte fem timmar långa och vår stolthet står på spel. Visserligen går det aldrig som man vill och då känns det lagom att vänta fyra år på nästa mästerskap.


2008

Nu har det återigen gått för långt.

Gymet 9/10 2007:

Julia: Du Cake, har ni bestämt något inför nyår än?


För varje år som går kommer stressen inför denna högtid tidigare och tidigare. Jag föreslår att man redan på nyårsafton bestämmer att man nästa år ses på samma ställe, samma tid för att motverka pressen.

...

Idol.

Vad fan gör pajasen Sam kvar?  Han framstår som en sunkig crabstick från Coop bland Heaven 23s räkmackor. Klasskillnad.

...

Vad är det med alla gubbar och kärringar i trafiken? Inte nog med att de inte kan hålla hastigheten, de har ingen beslutsförmåga. Idag var det en bil som bytte fil ungefär fyra gånger på riksväg 40. När det sedan var dags att svänga av vid Kallebäcksmotet hade bilen fortfarande inte bestämt sig utan körde rakt mot refugen som delar motorvägen från avfarten. Och där parkerade den. Givetvis var det en äldre herre bakom ratten.

Det slappa syndromet

Vi är många om lider av det slappa syndromet. Det är ett tillstånd som nästintill bör ses som ett handikapp.

Det finns tusen saker som man borde göra. Till exempel:

- Skicka in ansökan om studiebidrag till CSN
- Besöka syokonsulent på GU
- Städa det grisiga rummet och samtidigt rensa bort all skit (typ viktiga papper, gamla batterier och skivor)
- Göra läxan
- Förbereda ett svenskatal

Men tack vare handikappet finner man sig helt plötsligt i någon av dessa situationer:

- Sover
- Sitter vid datorn
- Sitter i soffan
- Spelar Harpan
- Har spontana Sex and the city, Vänner och Desperate Housewives maraton
- Åker hem till någon kompis och gör ovanstående saker där.


När jag tänker efter borde de som fått diagnosen slappt syndrom egentligen bli titulerade livsnjutare. Det känns mer rättvist.


Veckans filmval

Det mest klockrena filmvalet gjordes igår - Janne Långben The Movie.

Inte nog med att filmen är förträfflig, låten "Eye to Eye" framförd av Powerline är min favoritlåt just nu! En av Disney´s bästa hits.

Hör (och se) låten
här.

En färgglad kebab.

Eftersom Härryda kommun fått för sig att våra tätorter (Mölnlycke och Landvetter) ska bli coola och trendiga har man återigen fått för sig att köpa in ett konstverk/staty/pelare och placera denna i en (surprise) rondell. Jag gissar på att Mölnlycke är den ort i landet som har mest rondeller. Åtminstone topp 5. Dessutom lider man av perfektionism och har därmed systematiskt placerat ut kullersten och konstgräs där man kan.

Jag kommer aldrig glömma dagen då vi Mölnlyckebor fick beskedet att den nya fontänen som fanns i Mölndalsån endast var provisorisk. Alla tyckte att fontänen var ett snyggt inslag. När fontänen fick gå åt sidan för det "riktiga" konstverket var befolkningen som i koma. Det som kommunen lagt ut miljontals kronor på kom att bli den största missen i Mölnlyckes historia. Skulpturen kallas för "Arton" och föreställer jag-vet-inte-hur-många gråa pelare som står i Mölndalsån. När det är mycket vatten i ån ser man dem knappt, ("det påminner om en liten by...") och när det är lågt vatten ser pelarna ut som "skyskrapor". 

Efter succén med "Arton" ville man återigen bjuda invånare och besökare i Mölnlycke på en godbit - "Den färgglada kebaben". Med tanke på att Mölnlyce har fyra pizzerior är det onekligen passande. Frågan är bara om konstnären har fuskat och tagit hjälp av sina barn på dagis och om dessa vet vad en kebab är?

image262

Kebaben har framkallat vissa frågor,

- är den gjord av lego?
- varför är den sne?
- varför sitter den inte i mitten av rondellen?
- om den rondellen var onödig, vad är då inte den där färgglada kebaben?


Kebaben är alltså senste tillskottet bland skulpturerna i Härryda kommun. Det är egentligen ingen kebab, utan en "spole som ska symbolisera kommunens historia gällande textil". Namnet? "Den röda tråden."