Back to reality?

För att citera Bob Hund,

"Jaha, nu har jag gjort det igen - jag har varit dum, mot mig själv! Jag är så bra på sånt... eller hur!?"

Skulle idag ha studerat för att liksom få det överstökat. ("Det är ju så skönt när man väl är klar i god tid..") Men nej, nej! Ta och sätt på lite Sagan om ringen istället och tänk på skolan imorgon..

...

Angående innebandy har jag faktiskt bara en enda sak att säga, och det är att jag aldrig kommer kunna ta en spelare på allvar som spelar i aerobicskor. Ser för taskigt ut alltså.

...

Min musikredaktion har letat fram det allra bästa. Högst upp på listan skulle egentligen egenkomponerade skivorna Cake 8 och Stockholm nr 3 hamnat. Men eftersom de inte är utgivna ännu blir det två andra spänannde band som får en stund i rampljuset,

The Embassy - Syntigt, poppigt och indie i en härlig blandning.
Vampire Weekend - Aslyckat sound här! Harmoniska melodier, mjuk indierock och pop.

...

Höjer ett varningens finger för hitta.se! Det är inte ok att ljuga om avstånd, skyltar och namn på vägar. Tack vare den påstådda beskrivningen "kör 1 km på Essingeleden" hamnade vi helt åt helvete, och körde runt där i någon halvtimma. Inte ens de arbetande på en viss Statoil kunde besvära sig med en liten hint om var vi skulle köra. Men för all del, låt oss lista ut vägen själva!

...

Noterat:
Att sitta i en bil i 5 och 1/2 timma med festskivan på repeat och sedan tro att det inte resulterar i utgång är att lura sig själv.

...

Att julen närmar sig mer och mer innebär för egen del att det är dags att ge sig ut i det hårda livet som arbetssökande. Uppförsbacke är nog bara förnamnet.


MVH Digerdöden

Folktandvården = Skräcktandvården

Ååååh. Hur kommer det sig att man varje gång lämnar tandläkaren med dåligt samvete, skam och ett recept på flourskölj? Dessutom har ju vi som är födda det gyllene året 1987 blivit blåsta så det svider. Fick höra att man höjt gränsen för när man börjar betala tandvården. Helt riktigt, man har höjt till 21 år. Men detta ska börja gälla för årgång 1988. Som min tandläkare sa:

"Man måste sätta gränsen någonstans."

Visst, absolut! Jag betalar mina 666 kr och får vara glad för de små råttorna födda -88s skull.


Som plåster på såren fick jag en gul tandborste med "miniborst" - så jag kan komma åt tänderna längst in - helt gratis.

"Helljuset har hängt sig"

Igår (som för övrigt var en av de längsta dagarna i världshistorien) blev det ett nostalgibesök hos den underbara Erika! Denna tjej från en gård utanför Kungsbacka började i samma gymnasieklass som mig, Elin, Carro och alla andra Härryda-kids. Och det visade sig vara en vän för livet. Det unika är att Erika ser ut som en typisk stadsbo, tredigt klädd och med koll på vad som händer, men som bor på en underbar liten gård med diverse kor, oxar och hästar! Det är nästan så jag vill använda ordet kulturkrock i sammanhanget. Nåväl, hos denna dam kan man uppleva de mest fantastiska fondue-middagarna. Man trär på kött direkt från kossans innanlår på den lilla pinnen och tuggar ett par minuter senare på en delikat färdiglagad bit kött. Mm, gott.

Elin: Jag ser verkligen mig själv som en livsnjutare!

Vi andra kunde inte annat än att hålla med. I sällskap med dessa damer (Elin, Erika och Carro) äter man alltid otroligt käk, men lyxiga tillbehör. Ostbrickan, vitlöksbrödet, de marinerade oliverna och vitlöksklyftorna är standard vid dessa middagar. Detta resulterar i ofrivillig mättnad, uppknäppta knappar i midjan och liggande dönickar på golvet. We like.

Vägarna till Erika är mörka som natten - inga lyktor what so ever. Detta blev mycket problematiskt för oss, då vi inte såg hur vägens bana utvecklade sig. När Elin upptäckte att hon kört efter gammal rutin och därmed helt åt fel håll, insåg jag som satt i shotgunposition att anledningen till att vägen blev extra mörk var för att Elins bil inte ens hade på halvljuset - lyktorna var släckta så att säga. Sen körde vi på en fälg som låg tappad på vägen och ändrade riktning mot Erika.


...

Jag trodde att min livs turdag redan hade inträffat (dagen då jag tappade min plånbok på Mölndals bro men fick tillbaka den då en kompis till min kompis hittat den och sett bilder på just den kompisen i plånboken). Igår var ännu en turdag. Tänker inte avslöja hela sanningen, men med tanke på att det visst var tillåtet att dricka en go kall i fredags, hade det inte varit lämpligt att bli stannad i en blåskontroll. Thank you Thorn.

Prisa gud!

"Prisa gud" är ett uttryck jag inte använder dagligen direkt. Men jag kallas inte för "Karin - 80 år" utan anledning. Ord som "lasarett" ploppar ur käften när man minst anar det. Liksom "prisa gud".

Uttrycket passar så bra idag! Mina misstankar om schitzofreni i min dator visade sig stämma. Priserna på fylgbiljetter har idag sjunkit till min glädje! 'Nuff said.


Förbannat!

Nej, nu är jag rejält upprörd, som Marcus skulle ha sagt! Här sitter jag vid datorn och ska leta upp den underbart billiga resan till Philadelphia jag hittade i slutet av förra veckan. DEN HAR FÖRSVUNNIT! Det är inte OK att först lova mig en resa för 4500 SEK och sedan ett par dagar senare mena att samma resa kostar 15000 SEK! Att påstå att resan skulle ha tagit slut är icke-hållbart då jag endast är en ynka person. Hur stor är chansen? (Som Julia skulle ha sagt)

Alltså - jag kan fortfarande inte acceptera detta svek! Scenariot är som följer:

Onsdag v. 44: Karin surfar in på Google med sökordet "flyresor" och får ett antal träffar, varav två hon klickar sig in på. Pris på resa till Philadelphia = 8000 SEK. Prisuppgiften förbryllar aningen då hon i Maj 2007 betalade 4500 kr för samma resa. Men med tanke på rådande intresse för resedatum (25 dec-1 jan) dras ändå slutsatsen att resan blir dyrare eftersom många reser just runt nyår.

Torsdag v. 44: Återigen surfas det in på Google för att se andra reseleverantörers erbjudanden. Då hittas diverse resor från. 4000 SEK. Förvirringen är lika påtaglig som extasen.

Måndag v. 45: Med de billiga resorna i tanken hade det varit kul att se om priset hade gått ned ytterligare. Skräckbeskedet 8000 SEK för den billigaste resan bidrar till förtvivlan.

Är det någon som har en förklaring?!

Du tror att du har allt..

...då plötsligt din bäste vän Internet sviker dig och går i ide. Dock varade sömnen bara ett och ett halvt dygn. Illa nog. Nåväl, hade filat på ett inlägg som berättade om mina kära Louise och Dans besök här i Göteborg. Dock drog det ut på tiden och nu är inlägget sparat i utkastet.

...

Det är amazing hur vissa människor bara genom att finnas kan förgylla ens liv.

image263

image264

image265

image266

image267

image268

Louise, mon ami! Snart är det min tur att korsa Atlanten och visa att det går. :)

...

Mer bloggmaterial finnes. Men dock är tiden knapp. Något som dock hinns med att skriva nu är att allt hänger ihop. Livets alla beståndsdelar måste finna ett sätt att samspela, det tror jag att mina har gjort. Och då fungerar det mesta helt plötsligt. T ex åkte rätt person ut ur Idol ikväll.