Gränsen.

Nu har gränsen gått. ICA Nära i Djupedalsäng aka Lillaffärn tar nu ut en kortavgift på 3 kr om man handlar för mindre än 50 kronor på sitt kort. Ska aldrig mer handla där igen. Det borde ingen göra.

...


Något som definitivt bör ses över är antalet pensionärer i trafiken. Om man är ute och kör bil under dagtid märker man detta fenomen snabbt. Rätt vad det är finner man sig själv bakom en mycket långsamtkörande bil, och visst, det skymtar en gubbkeps alternativt vit kalufs i backspegeln. En trafikfara är vad det är! Inte nog med att hastigheten de håller snittar ungefär 10-15 km/h under hastighetsbegränsningen, reaktionsförmågan är dessutom mycket tveksam. Och vi vet ju alla att reaktionsförmåga är a och o i trafiken.
Dock hanterar seniorerna till förare trafiken olika. För att undvika en olycka är en viss andel av pensionärerna extra noga med att titta åt alla vinklar och vrår för att inte kollidera med ett annat fordon. Detta sker på  bekostnad av hastigheten och en cortege av bilar bildas bakom fordonet i fråga. Bromslamporna får inte en lugn stund.
Andra åldringar väljer att köra lite wild-and-crazy-driving vilket helt enkelt innebär att man pga dålig nacke, syn, rygg eller tankeverksamhet chansar sig in i en fil eller rondell. Hastigheten tar till skillnad från eventuella medtrafikanter i regel inte så mycket stryk här.

Detta får mig att ifrågasätta hur kapabla pensionärer egentligen är att köra bil. Nej, märker man som gamling att hjärnan inte längre arbetar i det tempo som den bör är det troligtvis läge att ta rollatorn till närmsta buss-/spårvagnshållplats.

...



I Want, I Need, I Love - Moguai

Kommentarer
Postat av: Sarah

Hahaha! Hetsen mot pensionärer i trafiken forsätter alltså :P

Postat av: cake

don't you just love it? :)

2008-10-23 @ 10:57:07
Postat av: Sarah

Det kan du ge dig på! även om jag känner lite med de gamla stackarna ibland.. för till slut hamnar man ju där själv :P

2008-10-23 @ 13:15:32
URL: http://sarahbronsman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback